Prijsvraag ontwerp sluiswachtershuis Scheveningen – Aanbestedingsnieuws
MobileMobile

Prijsvraag ontwerp sluiswachtershuis Scheveningen

Voor de herontwikkeling van het sluiswachtershuis in de haven van Scheveningen heeft de gemeente een prijsvraag uitgeschreven. De gemeente verkoopt het gemeentelijk monument Kranenburgerweg 200 t/m 202 op het Norfolkterrein in Scheveningen via een openbare verkoopprocedure. Er wordt gezocht naar een partij (of combinatie van partijen) die op de begane grond een eigentijdse horecagelegenheid realiseert.

Het pand wordt in een tender, per openbare verkoopprocedure, verkocht. Geïnteresseerde partijen konden zich tot donderdag 18 mei 2017 melden via het e-mailadres sluiswachtershuis@denhaag.nl.

De gemeente benoemde bij het publiceren van de opdracht expliciet een horeca-bestemming. “Er bestaat de mogelijkheid om in dit gemeentelijk monument uit circa 1880 een horeca inrichting te maken. Zo kan er een mooie ontmoetingsplaats ontstaan, met de klassieke uitstraling van de 19-eeuwse bouwstijl. Op de begane grond kan aan de zuidzijde een ruim terras van circa 100 vierkante meter worden ingericht. In de rest van het Sluitwachtershuis is ruimte voor andere functies.”

De procedure bestaat uit 2 fases:

  • De openbare selectie van 4 partijen op basis van: een visie op het concept, referenties en financiële draagkracht
  • De uiteindelijke keuze in de verkoopfase op basis van: uitgewerkt concept, projectplan en prijs.

Partijen die deelnemen aan de verkoopfase ontvangen hiervoor een vergoeding van € 2.500.

Op de prijsvraag gaat in elk geval Studio Kustlijn reageren.  In samenwerking met restaurant Room en Vellinga vastgoedbeheer BV hebben wij onze visie losgelaten op deze prijsvraag. De gemeente zoekt naar innovatieve en creatieve horecaondernemers die zich hier thuis voelen en bijwillen dragen aan de ontwikkeling van het haven gebied.

Bron, Den Haag/Studio Kustlijn. 10 oktober 2017

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *