Oldambt gaat met 8 partijen thuiszorg regelen na aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Oldambt gaat met 8 partijen thuiszorg regelen na aanbesteding

Met ingang van 1 juli 2017 gaat de gemeente Oldambt nieuwe contracten afsluiten met zorgaanbieders voor de huishoudelijke hulp. De inschrijvingstermijn voor de aanbesteding is inmiddels gesloten en acht partijen hebben een inschrijving ingediend. In week 19 wordt definitief bekend via welke zorgaanbieders inwoners van de gemeente Oldambt huishoudelijke hulp kunnen ontvangen.

De aanbesteding is eerder ingetrokken nadat zorginstelling Oosterlengte, de grootste leverancier van thuiszorg zich terug had getrokken. De In februari is de opdracht opnieuw aanbesteed. Een aanbesteding was nodig vanwege gewijzigd Europese recht, waarmee de uitzondering voor 2b-diensten is komen te vervallen. Toen de gemeente eind vorig jaar had aanbesteed, bleek dat de bestekseisen geen rekening hielden met de nieuwe CAO voor thuiszorg. In februari is er alsnog een nieuwe aanbesteding in de markt gezet waarmee wel rekening werd gehouden met de bestekeisen. Daarop zijn nu 8 inschrijvingen ontvangen.

Wethouder Bard Boon: “Ik ben tevreden over het aantal inschrijvingen voor de huishoudelijke hulp. Met acht aanbieders hebben de bijna ruim 1300 inwoners die op dit moment huishoudelijke hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ontvangen een ruime keuze en ze kunnen daarmee de hulp kiezen die bij hen past. Ik ben vooral blij dat de grootste zorgaanbieder van huishoudelijke hulp zich heeft ingeschreven, omdat er voor de grootste groep cliënten dan niets hoeft te veranderen.”

Bron: Pixabay

De komende week worden de inschrijvingen, zo bericht de gemeente, op juistheid en compleetheid gecontroleerd, zodat er zo spoedig mogelijk na Pasen voorlopig gegund kan worden. Vervolgens treedt de wettelijke bezwaarperiode in werking. Na deze periode kan de gemeente met de partijen die voorlopig gegund hebben gekregen een overeenkomst sluiten.

Op dat moment zullen alle cliënten huishoudelijke hulp een brief ontvangen van de gemeente. Cliënten waarvan de huidige aanbieder niet heeft ingetekend voor de aanbesteding, ontvangen deze week al een brief waarin uitleg wordt gegeven over de overstap naar een andere zorgaanbieder.

Bron: Persbericht Oldambt, 10 april 2017

Zie: Oldambt wil opnieuw thuiszorg aanbesteden: het moet van Europa

Oldambt staakt aanbesteding huishoudelijke hulp

Extra raadsvergadering Oldambt aanbesteding huishoudhulp

Zorginstelling Oosterlengte trekt zich terug van aanbesteding door te lage uitvraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *