Oldambt staakt aanbesteding huishoudelijke hulp – Aanbestedingsnieuws

Oldambt staakt aanbesteding huishoudelijke hulp

De gemeente Oldambt heeft de aanbesteding van de huishoudelijke hulp stop gezet. Dat bericht Dagblad van het Noorden gisteren om 18:15. De medewerkers van Oosterlengte hebben al ontslag aangezegd gekregen per 1 januari 2017. Zij kunnen door deze maatregel in ieder geval een half jaar langer aan de slag blijven.

 De extra raadsvergadering die voor 16 november was ingelast, staat nog aangekondigd op de website van de gemeente maar komt volgens berichten va Oldambt en het FNV te vervallen. Het Ministerie van VWS heeft Oldambt hulp aangeboden om tot goede tariefafspraken te komen. Het nieuws volgt op een rumoerig verlopen gemeenteraadsvergadering in Oldambt. Het Ministerie van VWS was toen al in overleg met het college over een oplossing, zo melden raadsleden tijdens het raadsdebat.
Bron: gemeente Oldambt webcast still
Om de gemeente raad over te halen toch nog een goed tarief te gaan betalen, brachten 150 thuiszorg medewerkers met het FNV een bezoek aan de raad. FNV-bestuurder Maureen van der Pligt is blij dat de gemeente de aanbesteding nu uitstelt:
“Dit is geweldig nieuws voor de thuiszorgmedewerkers en cliënten in Oldambt. Ze zijn nu een half jaar uit de onzekerheid. Het leek een onmogelijke zaak om de ontslagen van 280 medewerkers van Oosterlengte nog tegen te houden, maar zo zie je maar weer dat actievoeren loont. We zullen samen met de gemeente kijken naar de tarieven en blijven strijden voor menselijke zorg met fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden voor de thuiszorgmedewerkers.”
Maureen van der Pligt: “Dit soort praktijken als in Oldambt hadden voorkomen kunnen worden als we duidelijke afspraken hadden kunnen maken in de cao. Als  de  zorginstelling die de thuiszorg overneemt van een andere instelling verplicht is om de medewerkers met behoud van arbeidsvoorwaarden over te nemen, dan kunnen gemeenten niet anders dan fatsoenlijke tarieven hanteren.”
Bron: FNV, Oldambt.NU, RTVN-H, Dagblad van het Noorden

2 thoughts on “Oldambt staakt aanbesteding huishoudelijke hulp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *