Extra raadsvergadering Oldambt aanbesteding huishoudhulp – Aanbestedingsnieuws

Extra raadsvergadering Oldambt aanbesteding huishoudhulp

Op woensdag 16 november 2016 om 20.00 uur vindt er een extra raadsvergadering plaats in de raadzaal van Halte Democratie. Het onderwerp is de ontstane situatie rondom de aanbesteding huishoudelijke hulp in Oldambt.

De onderneming Oosterlengte wil zich terugtrekken uit de aanbesteding voor huishoudelijke hulp omdat de bieding van de gemeente Oldambt volgens de ondernemer in strijd met de CAO en niet marktconform is. Ook gisteren is een raadsvergadering over dit onderwerp geweest.

Bij de raadsvergadering waren actievoerders van de FNV aanwezig en verstoorden met geschreeuw en toeters de vergadering. In deze raadsvergadering noemde Maureen van der Pligt van de FNV Zorg en Welzijn in strijd is met het zorgakkoord dat vanaf 1 januari 2017 gaat gelden. Oldambt wil in de aanbesteding 4 euro onder de prijs uit de loonschalen van het zorgakkoord zitten. Voor €21,- kan het volgens de FNV niet. zij dreigen met een rechtszaak op basis van de Wet Aanpak Schijnconstruties.

Burgemeester van Oldambt Pieter Smit, van D66 gaf aan bij de actievoerders dat het niet de bedoeling is dat ze de raadsvergadering verstoren maar dat zij achteraf wel eventueel konden meezingen voor de verjaardag van een der raadsleden. Zie:  http://player.companywebcast.com/oldambt/20161114_2/nl/playeroldambt14-6

Tijdens een actiebijeenkomst in Winschoten liet vakbondsbestuurder Maureen van der Pligt de strijdbare medewerkers van Oosterlengte weten dat FNV weten alle juridische middelen in te zetten voor een faire betaling van de huishoudelijke hulp in Oldambt.

Via de webcast is het debat van gisteren live te bekijken.
http://webcast.nl/oldambt/#!/overview

Zie eerder:

Zorginstelling Oosterlengte trekt zich terug van aanbesteding door te lage uitvraag 

Update: 15-11 om 23:00 werd bekend via de FNV-website dat de extra raadsvergadering wordt afgelast. Dat blijkt 16-11 inmiddels ook uit de website van de gemeente.

https://www.gemeente-oldambt.nl/in-oldambt/nieuws/de-extra-raadsvergadering-van-16-november-om-2000-uur-gaat-niet-door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *