Fontys zoekt software voor schoonmaakrooster – Aanbestedingsnieuws

Fontys zoekt software voor schoonmaakrooster

Fontys is met behulp van een marktconsultatie op zoek naar software voor een schoonmaakrooster. Gisteren werd daarbij de derde nota van inlichtingen gepubliceerd, iets wat normaliter helemaal niet hoeft bij een marktconsultatie, en alleen verplicht is bij aanbestedingen. Het gaat hier dus om De Marktconsultatie Des Levens, op zoek naar een nieuw facilitair roosterprogramma in de vorm van een SAAS applicatie, voor gebruik op laptop/desktop en bij voorkeur mobiele devices. Het programma dient beschikbaar te zijn voor zowel roosteraars als facilitair medewerkers (in- en extern) voor inzicht in rooster en eigen wijzigingen. Het programma dient gekoppeld te kunnen worden aan diverse systemen die het facilitair roosteren raken. 
©ZaZ 2020
Ten tijde van COVID is gekozen om te gaan testen met Shifts, maar dit roosterprogramma voldoet niet aan de wensen en eisen die Fontys heeft t.a.v. het roosteren. Vanwege het steeds meer op regiebasis uitvragen van inzet van ingewerkte medewerkers, is het van belang inzicht en overzicht te hebben op
de minimaal vereiste taken per locatie/gebouw en de daarbij behorende minimale inzet van medewerkers. Sturing op de mismatch tussen de minimaal uit te voeren taken t.o.v. de inzet van medewerkers helpt Fontys beter strategische keuzes te maken in het wel/niet verder vormgeven van
de facilitaire regievoering.
Fontys is op zoek naar een nieuw facilitair roosterprogramma in de vorm van een SAAS applicatie, voor gebruik op laptop/desktop en bij voorkeur mobiele devices. Het programma dient beschikbaar te zijn voor zowel roosteraars als facilitair medewerkers (in- en extern) voor inzicht in rooster en eigen wijzigingen. Het programma dient gekoppeld te kunnen worden aan diverse systemen die het facilitair roosteren raken.
Voor hoeveel mensen. In hoeveel locaties? Hoe? Dat blijft kennelijk vaag tot aan de derde nota van inlichtingen. De derde nota van inlichtingen zal dan ook wel tot enige frustratie bij de anders zo snelle ICT managers in het bedrijfsleven hebben geleid. Want dit zijn allemaal indirecte uren, tenminste ogenschijnlijk, zonder een directe opdracht in het vooruitzicht. Dat leidt kortom tot hele literaire vragen bij deelnemende ondernemers.
Hoe mogen wij “zelf nadenken” interpreteren? Dat is vrij naar het werk van Descartes, ik denk zelf na; dus ik besta: zeg dus maar gauw hoe anders gaan we helemaal nergens naartoe.
En de aanbesteder, Fontys, is al even filosofisch. De informatie moet door het systeem zichtbaar gemaakt worden. Gaat dat nog wel over het zelf nadenken? Hoe dan ook, het zelf nadenken wordt kennelijk alleen beperkt door de fantasie van Fontys bij het opstellen van randvoorwaarden.  Kun je ook een doos floppies meegeven met daarop een Dos-applicatie?
19 Vraag 6 sub F Hoe mogen wij “zelf nadenken” interpreteren? We kunnen ons voorstellen dat
Fontys input geeft op welke randvoorwaarden gehanteerd dienen te worden in
kader van AGV.
Dat klopt, op basis van deze randvoorwaarden moet de informatie door het systeem zichtbaar gemaakt worden.
Tenderned, 6 maart 2024
Zie ook:
https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/328322

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *