Bushaltes Make-over in Zuid-Holland – Aanbestedingsnieuws

Bushaltes Make-over in Zuid-Holland

Bij 40 bushaltes in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem plant de provincie Zuid-Holland een luxe HOV of R-net make-over. De halte Rosmolenweg in Papendrecht is al af en is daarmee de eerste van de 40 die de provincie in samenwerking met gemeenten aanpakt. In het najaar van 2022 moeten ze allemaal zijn opgeknapt. Hiermee wil de provincie het openbaar vervoer nóg aantrekkelijker maken voor reizigers.

In de regio Drechtsteden – Molenlanden – Gorinchem zijn er 3 R-net busverbindingen en 4 hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) verbindingen, met Qbuzz als vervoerder. Nu worden de haltes van deze busverbindingen opgeknapt in de herkenbare rood-grijze stijl. Dit betekent dat de haltes een comfortabel bushokje met bankje, windscherm en digitale reisinformatieborden krijgen. Bepaalde haltes krijgen ook uitgebreide fietsvoorzieningen. Hierover wordt gecommuniceerd met inwoners uit de directe omgeving van de haltes.

De actuele dienstregeling van de busverbindingen in deze regio staat op: www.qbuzz.nl/dmg (verwijst naar een andere website).

Bij de make-over krijgen 20 haltes ook een nieuwe, duidelijkere naam. De halte Rosmolenweg in Papendrecht is een van die haltes. Deze halte krijgt de naam: Papendrecht, Ketelhaven. Bij de ingang va

©Zuid-Holland 2019

n de nieuwe dienstregeling worden de nieuwe haltenamen gecommuniceerd in de reisinformatie van de vervoerder.

R-net is het kwaliteitsmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Een reis met R-net voldoet aan 5 zekerheden. Het is betrouwbaar, frequent, snel, toegankelijk en aantrekkelijk. Overstappen gaat makkelijk en snel op de knooppunten waar R-net samenkomt met andere vormen van vervoer. De bussen, trams, metro’s en treinen van R-net zijn herkenbaar aan de rood-grijze kleuren en het R-net logo.

Bron: Zuid-Holland, 30 juli 2021

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *