BPS wint aanbesteding bouwstoffen Gemeente Maastricht – Aanbestedingsnieuws

BPS wint aanbesteding bouwstoffen Gemeente Maastricht

BPS Recycling en Bouwstoffen heeft de gunning verworven van de gemeente Maastricht voor de komende twee jaar (met een optie tot verlenging van nog twee jaar) voor het verwerken van alle vrijkomende minerale stromen. Jaarlijks zullen in totaal 32.000 ton grond, 3500 ton teerhoudend asfalt, 1500 ton teervrij asfalt en 13.500 ton bouwstoffen worden verwerkt. Het gaat om zowel schoon als verontreinigd grond en puin. BPS Recycling gaat op hun locatie in Maastricht de verwerking en de overslag uitvoeren. Naast de overslag van en het storten van onverwerkbare stromen betekent dit voor BPS Recycling een continuering van de werkzaamheden zoals ze die al regelmatig voor de gemeente Maastricht uitvoeren.

Emiel Helgers, coördinator grond en afvalstromen van de gemeente Maastricht over deze aanbesteding: “Maastricht is een oude stad en gezien het industriële verleden met keramische-, zink en dakpannenindustrie, vond door de jaren heen een aanzienlijke grondvermenging plaats. De afvoer van die materialen is aan regels gebonden waarbij de gemeente bij de realisatie van eigen gebouwen en wegen verantwoordelijk is voor de juiste afvoer van gronden.

Pixabay, Braetschit
https://pixabay.com/nl/gebouw-puin-puin-stenen-sloop-2816007/

“Nieuwe Europese aanbestedingsregels vragen van ons alle percelen (in dit geval drie) te clusteren en omdat we daarmee boven de gestelde limiet komen, dienen we deze openbaar aan te besteden. In die aanbesteding hebben we een transportclausule meegenomen om straks niet zand en puin naar Groningen te hoeven transporteren”, aldus Helgers.

Van de drie inschrijvers bleek BPS Recycling en Bouwstoffen de beste aanbieding te hebben waardoor zij de gunning van alle drie de percelen uit de aanbesteding verwierven. “Wij kennen BPS als partij waar we al vaker mee hebben samengewerkt en altijd erg tevreden zijn over hun aanpak en administratieve afhandeling. Alle afgevoerde materialen worden keurig gerapporteerd en continue inzichtelijk. Zonder afbreuk te doen aan andere partijen, die ook goed zouden zijn, hebben we met BPS absoluut een juiste partij om mee samen te werken”, aldus Emiel Helgers.

Bron: Janssen Group, 18 november 2017

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *