Boskalis wint tender nieuw aan te leggen N69 Knegsel-Dommelen – Aanbestedingsnieuws

Boskalis wint tender nieuw aan te leggen N69 Knegsel-Dommelen

De miljoenen kostende nieuw aan te leggen N-weg in het natuurgebied tussen Knegsel en Dommelen, de N69, beter te vinden op Tenderned onder de naam nieuwe verbinding, is gewonnen door Boskalis. Het contract heeft volgens Boskalis een waarde van €80 miljoen. Dat heeft de baggeraar in een persbericht gisteren bekend gemaakt.

Definitieve toekenning van het contract gaat pas plaatsvinden in december.  Uitvoering van het project zal starten in het begin van 2019, voor een periode van 3 jaar. Met het contract is ook een tienjarig onderhoudscontract verbonden.

Bij de uitvoering [red AN van het niet zo duurzame aanleggen van een overbodige snelweg dwars door een natuurgebied] gaat Boskalis vreselijk duurzaam te werk met het gebruik van biodiesel voor al zijn uitrusting. Boskalis gaat al zijn kennis van ruwe materialen, grondverzet, betontechnologie en wegconstructie inzetten.

Volgens VVD gedeputeerde Christophe van der Maat (Mobiliteit en Samenwerking) is de provincie erg blij met de weg en beweert dat dit Valkenswaard en Waalre zal ontlasten van de a67. De weerstand van andere gemeenten alsmede de Brabantse Milieufederatie is echter groot. Van der Maat heeft in elk geval zelf bijzonder veel haast met de aanleg van de snelweg van niks naar nergens, zoals al bleek uit zijn blog

http://christophevandermaat.nl/post/160840072579/de-n69-gaat-er-komen-nadat-de-uitspraak-al

Aldaar laat hij weten erg teleurgesteld te zijn dat het plan volgens de Raad van State op enkele technische punten moet worden hersteld, onder meer ten aanzien van de gevolgen van de aanwezige breuklijn. voor de koolstofleiding .

 Wel moeten we op twee technische punten de plannen aanvullen. We moeten in de plannen laten zien hoe het stuwtje in de greppel in de Keersopperbeemden gaat werken. Daarnaast moeten we laten zien welke mogelijke gevolgen de trillingen van de nieuwe weg en de aanwezige breuklijn mogelijk hebben op de koolstofleiding die is nabij de nieuwe weg ligt.
[…]

We wachten al heel lang op een uitspraak en we stonden klaar om een aannemer opdracht te geven om de schop eindelijk in de grond te zetten. We gaan nu weer in het hoogst mogelijke tempo aan de slag om de opdracht van de Raad van State uit te voeren. Tegenstanders van de weg wekken de indruk dat de provincie broddelwerk heeft geleverd en twijfelen hardop of de weg er wel gaat komen. Daarover kan ik duidelijk zijn: er ligt een goed en doordacht plan en die weg gaat er komen! Daar twijfel ik geen moment aan.

Zie eerder:

Snelweg Knegsel -Dommelen kost 92,5 miljoen

 

Aanbesteding N69 vooruitlopend op uitspraak RvS

Zie ook:

https://boskalis.com//press/press-releases-and-company-news/detail/boskalis-wins-tender-for-new-road-connection-in-dutch-belgian-border-region.html

en

https://www.binnenlandsbestuur.nl/ambtenaar-en-carriere/achtergrond/achtergrond/vrije-jongen-in-het-stadhuis.2300286.lynkx

en

https://www.ed.nl/valkenswaard/provincie-aansluiting-a67-is-spannend-punt~aa5ddf0e/

2 thoughts on “Boskalis wint tender nieuw aan te leggen N69 Knegsel-Dommelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *