Schiphol vervangt informatiebalie door praatpalen en apps – Aanbestedingsnieuws

Schiphol vervangt informatiebalie door praatpalen en apps

Schiphol schaft de bemande informatiebalies op de luchthaven af. Reizigers moeten zich voortaan wenden tot Whatsapp of een self service punt om hulp vragen. Schiphol verwoordt het zelf wat anders: “Schiphol zet in 2019 nieuwe communicatiekanalen in om de reiziger in de terminal nog beter te helpen bij vragen of problemen.”.

Volgens het Parool komen met de geplande communicatievernieuwing zestig baliemedewerkers op straat te staan. Schiphol laat enthousiast weten dat reizigers 24 uur per dag contact kunnen opnemen met een medewerker van Schiphol via telefoon, Whatsapp, chat en 16 selfservicepunten.

Schiphol: “Indien nodig komt bij complexe vragen of problemen daarna een mobiele assistent naar de reiziger toe om deze ter plekke te helpen.” Reizigers maken volgens de luchthaven steeds minder gebruik van de vaste zeven Inlichtingenbalies in de terminals. Schiphol heeft daarom besloten om vanaf april 2019 deze balies gefaseerd te sluiten.

©Shirley de Jong 2006
(bron: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bestand:Hal-schiphol-plaza-ns.jpg)

Schiphol is als opdrachtgever in overleg met facilitair dienstverlener Vebego, de werkgever van de Inlichtingenmedewerkers, over de personele gevolgen van het  besluit. Vebego wil samen met Schiphol, de medewerkers van werk naar werk te begeleiden, waarbij ook gekeken zal worden naar beschikbare arbeidsplaatsen bij Schiphol Group en haar partners op de luchthaven.

Zie ook:

https://nieuws.schiphol.nl/schiphol-vernieuwt-de-informatievoorziening-in-de-terminal/

https://www.parool.nl/amsterdam/schiphol-vervangt-informatiebalie-door-chat-en-praatpalen~a4605230/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *