BAM verduurzaamt sociale woningbouw Beverwijk – Aanbestedingsnieuws

BAM verduurzaamt sociale woningbouw Beverwijk

Als onderdeel van het samenwerkingsverband Noord-Hollandse Duurzaamheidscoalitie (NHDC) verduurzamen woningcorporatie Pré Wonen en BAM Wonen 156 sociale huurwoningen in de Indische Buurt in Beverwijk. Het project betreft zes portiekflats uit de jaren vijftig. Bijzonder aan het project is de buitengevelisolatie, waarbij authentieke metselwerkverbanden met steenstrips opnieuw aangebracht worden.

De bewoners stemden in met het verduurzamingsplan dat het gasverbruik reduceert met 93.600 m3

©Bam 2023

gas per jaar en de CO2-uitstoot vermindert met ruim 166.600 kilogram per jaar. De woningen gaan van een gemiddeld energielabel F naar het zeer zuinige energielabel A+. Als symbolische start van de bouw plakten de bewoners de eerste steenstrips op de gevelisolatie. In september start BAM Wonen met de werkzaamheden. De oplevering staat gepland voor december 2024.

In NHDC werken acht woningcorporaties samen om hun bestaande woningvoorraad sneller, innovatiever en tegen lagere kosten te isoleren. In juni 2021 tekenden betrokken partijen de raamovereenkomsten. BAM Wonen verduurzaamt in vijf jaar circa 1.000 portieketagewoningen en bereidt ze voor op aardgasvrij verwarmen. Na twee verduurzamingsprojecten voor NHDC in Egmond aan Zee en één in Haarlem, realiseert BAM Wonen in Beverwijk het vierde project in dit samenwerkingsverband.

Bron: Bam, 21 augustus 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *