Aanbestedingsmakelaar: gedoe om aanbesteding inkoopadvies – Aanbestedingsnieuws

Aanbestedingsmakelaar: gedoe om aanbesteding inkoopadvies

Met een rijksbrede aanbesteding was inkoopadvies in 3 percelen gegund aan de welbekende adviesbureaus: Aeves, Inquest, Yacht, Adjust Consulting, DPA Peoplegroup, KPMG Advisory, Significant, Conducto en Supply Value. Dat blijkt niet van een leien dakje te gaan, zo weet de Aanbestedingsmakelaar ons te vertellen.

Een der inschrijvers kan zich niet vinden in de uitslag en heeft een kort geding aangespannen. De gunningsbeslissing is nu opgeschort. Best wel bevreemdend; want al deze bureau’s worden dus ingeschakeld om dit soort processen te voorkomen. De aanbesteding is uitgeschreven door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De initiële duur van de Raamovereenkomst (nota bene, niks dus) voor elk perceel is 2 (twee) jaar, waarna de Raamovereenkomst door de Opdrachtgever maximaal 2 (twee) maal verlengd kan worden voor de duur van 1 (één) jaar. Het ging niet om pinda’s … De totale waarde van perceel 1 zal naar verwachting over vier jaar tussen de € 32-40 miljoen exclusief btw bedragen. Dit is gebaseerd op de managementrapportages van de huidige Raamovereenkomst en prognose.

De inkoopadviseurs weten natuurlijk als geen ander, dat de concurrentie dwars zitten met een kort geding altijd loont? Dan is het dus wel een grappig speltheoretisch fenomeen, dat alle kikkers in de mand moeten blijven zitten voor een hapje en het altijd in het niet gevoelde gemeenschappelijk nadeel is, als er een uitspringt en er helemaal geen hapje komt. Aanbesteden kan toch gewoon? Aanbesteden is toch volgens jullie helemaal niet problematisch?

Leer om leer, als je met al je concurrenten in een aanbesteding zit die je zelf misschien niet nodig hebt maar de anderen zeker wel, wat is er dan mooier dat je de omzet van de anderen nog wat uit kan stellen. Als je je been kan afhakken om een ander dwars te zitten, waarom zou je dat dan niet doen? Dan moet je niet meteen op je achterste benen gaan staan.

We zeiden toch al dat aanbesteden niet kon? Voor ons verstandige inkoopadviseurs, die aanbesteden kunnen missen als kiespijn, is het een sardonisch genoegen om te aanschouwen. Wie kan er zijn been het meeste missen? En hoe lang kun je het spelletje “hak je eigen been af” precies volhouden? Op een been kan je niet lopen. 3a3 Consultancy heeft dan ook niet meegedaan. En hoe vaak hebben wij dit advies nu wel niet publiekelijk gegeven?

Zie verder:

©some ecards 2020

https://aanbestedingsmakelaar.nl/nieuws/gedoe-bij-rijksbrede-aanbesteding-inkoopadvies

Zomerspecial: speltheorie, tijd en inkoop

NEVI houdt workshop speltheorie bij inkoop

3A3: Aanbestedingsregels intrinsiek onuitvoerbaar

3a3: aanbestedingsregels oorzaak puinhoop Gelders regiovervoer

Je kan niet eerlijk kiezen: 13 redenen waarom Aanbestedingsrecht nooit gaat werken

1 thought on “Aanbestedingsmakelaar: gedoe om aanbesteding inkoopadvies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *