Pitpoint wint aanbesteding 20.000 laadpalen – Aanbestedingsnieuws

Pitpoint wint aanbesteding 20.000 laadpalen

Een aanbesteding voor het plaatsen van 20.000 laadpalen is gisteren gewonnen door Pitpoint.  Dat maakte de Metropool Regio Amsterdam Elektrisch (MRA-E) gisteren bekend in aanwezigheid van minister Stientje van Veldhoven (milieu en wonen). De 3 provincies hebben de laadpunten gezamenlijk aanbesteed, en zetten hiermee volges zichzelf “een mooie stap” om de verwachte sterke groei van het aantal elektrische auto’s te faciliteren.

Laadpaal ©ZaZ, De verwachting is dat er in 2030 circa 2 miljoen laadpunten nodig zijn, waarvan ongeveer een kwart in de publieke ruimte.

In Utrecht, Flevoland en Noord-Holland zijn momenteel zo’n 5.000 publieke laadpunten operationeel. De 20.000 nieuwe laadpunten worden geplaatst waar ze nodig zijn; mensen die een elektrische auto gaan rijden kunnen er eentje aanvragen bij hun gemeente.

PitPoint, onderdeel van Total, heeft de aanbesteding voor het realiseren, exploiteren en beheren van de laadpunten gewonnen, volgens het persbericht van 20 januari.

Voor het project MRA-Elektrisch realiseert Pitpoint vanaf 2020, 20.000 nieuwe laadpunten in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Daarmee komt elektrisch rijden in Nederland in een volgende fase. De stroom hiervoor wordt onder andere geleverd door 134.000 nog te plaatsen zonnepanelen.

De MRA-E zegt over de stroom in de laadpalen:

Ja, al onze laadpalen leveren 100% groene stroom. Bovendien maken we met steeds meer van onze laadpaalexploitanten ook de afspraak dat deze stroom in de regio wordt opgewekt. Zo worden al onze nieuwe laadpalen voorzien van groene stroom die is opgewekt in één van de drie provincies: Noord-Holland, Utrecht of Flevoland.

De laadpalen van MRA-Elektrisch kunnen per oplaadpunt tegelijkertijd 11 kW vermogen leveren. Door load-balancing kunnen de nieuwste laadpalen als er één auto is aangesloten tot 17 kW leveren.

GroenLinks Gedeputeerde Edwin Stigter over de aanbesteding voor laadpalen:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *