Stichting Ravelijn stopt vrijwilligerszorg na verliezen WMO aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Stichting Ravelijn stopt vrijwilligerszorg na verliezen WMO aanbesteding

De Amersfoortse welzijnsstichting Ravelijn, verliezer van de bestuurlijke aanbesteding van WMO hulpverlening in Amersfoort, stopt met zijn dienstverlening. Zij staken het verlenen van zorg op vrijwillige basis, in verband met het wegvallen van de subsidie. De subsidie is weggevallen nadat Ravelijn een aanbesteding had verloren. Het welzijnswerk in Amersfoort wordt de komende vijf jaar georganiseerd door Indebuurt033, een samenwerkingsverband van de bedrijven Beweging3.0/Welzin, MEE en B&A. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Ravelijn was, met voorlopers meegerekend, al meer dan vijftig jaar in Amersfoort actief. Zuster Donata richtte de voorloper Hulpdienst op, een organisatie die met vrijwilligers probeert het gat te vullen tussen de zorg vanuit de naaste omgeving en de beroepszorg. De Stichting laat weten: “Met hart en ziel hebben wij ons ingezet voor een samenleving waarin iedereen meedoet. Zonder de inzet van honderden gepassioneerde vrijwilligers hadden wij dit belangrijke werk niet kunnen doen.”

Ravelijn over de aanbesteding: “Ons plan werd door de beoordelingscommissie als beste beoordeeld. Niet voor niets: het kon rekenen op een breed draagvlak in de samenleving. Wij zagen de betrokkenheid van de inwoners van Amersfoort als dé sleutel tot succes. In ons plan was veel aandacht voor het behouden en benutten van de vrijwillige energie in onze stad.”

De stichting ziet desondanks af van een rechtszaak. Dat is volgens de Stichting niet in het belang van de bewoners. De stichting noemt het besluit om niet naar de rechter te gaan, “onze laatste bijdrage aan een stevig welzijnswerk. Een (lange) gerechtelijke procedure leidt tot verdere onzekerheid. Deze is niet in het belang van de inwoners, voor wie wij het uiteindelijk doen.”

Zie ook: Weekendspecial: Bestuurlijk aanbesteden in Amersfoort

en Grote vraagtekens bij werkwijze beoordelingscommissie aanbesteding welzijn Amersfoort

http://www.ravelijn.nl/ravelijn-stopt-per-1-januari-2017/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *