Prorail aanbesteding voor aanleg tijdelijk spoor Vught vertraagd – Aanbestedingsnieuws

Prorail aanbesteding voor aanleg tijdelijk spoor Vught vertraagd

ProRail start later met de aanbesteding van de eerste bouwstap, de aanleg van het tijdelijk spoor voor het project PHS Den Bosch – Vught. Aanleiding is dat op dit moment de beroepsprocedure van het Tracébesluit PHS Meteren-Boxtel nog loopt, bij de Raad van State.

Er is nog geen datum bekend waarop de zitting plaatsvindt en de beroepen zullen worden behandeld. ProRail kan pas starten met de bouw als het Tracébesluit onherroepelijk is. Het Tracébesluit gaat over de aanleg van onder andere het tijdelijk spoor en de verdiepte ligging in Vught. Het later starten van de aanbesteding betekent dat ook de bouw later zal starten dan was gehoopt.

©Prorail 2021

Hierdoor kan het tijdelijk spoor niet in 2024 in gebruik worden genomen. Op het moment dat duidelijk is wanneer de Raad van State een uitspraak doet, kan een nieuwe planning worden opgesteld.

Op dit moment bevindt het project zich in de voorbereidingsfase van de bouw van het tijdelijke spoor en de verdiepte ligging.Prorail is bezig met het opstellen van de contractstukken voor het tijdelijke spoor en de verdiepte ligging en we bereiden de verleggingen van de kabels en leidingen voor. Binnenkort gaat Prorail ook de eerste noodzakelijke vergunningen aanvragen.

Prorail heeft een digitale nieuwsbrief opgesteld voor verdere informatie over de PHS Den Bosch – Vught. Klik hier voor meer informatie daarover: Nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *