Nieuwbouw OBS Jan Antonie Bijloo Rotterdam – Aanbestedingsnieuws

Nieuwbouw OBS Jan Antonie Bijloo Rotterdam

OBS J.A. Bijloo is een reguliere basisschool voor openbaar onderwijs en biedt openbaar basisonderwijs aan kinderen in de leeftijd van ongeveer vier jaar tot twaalf jaar. OBS J.A. Bijloo valt onder het bestuur van Stichting BOOR. Het huidige schoolgebouw van de OBS J.A. Bijloo is verouderd en bouwkundig in matige staat. Het schoolgebouw maakt onderdeel uit van het Integraal Huisvestingsplan en komt in aanmerking voor vervangende nieuwbouw. Stichting BOOR is van plan om op de huidige locatie van de OBS J.A. Bijloo voor 259 leerlingen vervangende nieuwbouw met een omvang van 1.690 m² BVO te realiseren. Daarnaast is er op de locatie ook kinderopvang gehuisvest welke voorziet in vroeg voorschoolse educatie (VVE) en buitenschoolse (BSO). De kinderopvang voorziening dient in de vervangende nieuwbouw te worden meegenomen. De benodigde m²’s voor de kinderopvang worden als dubbelgebruik uitgevoerd. De gymzaal op het aangrenzende perceel blijft behouden en maakt geen onderdeel uit van de projectscope. Stichting BOOR beoogt medio juli 2023 de nieuwe huisvesting voor OBS J.A. Bijloo in gebruik te nemen.

De huisvesting voor OBS J.A. Bijloo zal worden gerealiseerd op de locatie Rodaristraat 31 te Rotterdam. De locatie bevindt zich aan de rand van de buurt Prinsenland, in de wijk Prins Alexander in het oosten van Rotterdam. 

De werkzaamheden in deze niet-openbare aanbesteding bestaan uit:

Werkvoorbereidingsfase
▪ De te selecteren uitvoerende partij is verantwoordelijk voor de coördinatie van de werkzaamheden gedurende de werkvoorbereidingsfase.
▪ Onderdeel van deze voorbereidingswerkzaamheden is de proactieve afstemming met het ontwerpteam om te komen tot de noodzakelijke uitvoeringstekeningen.
▪ De uitvoerende partij stelt in overleg met onderaannemers en/of derden en de vertegenwoordiging van de opdrachtgever een gedetailleerde planning op en handelt hiernaar. Ook de afstemming van de werkzaamheden van de onderaannemers en/of derden ten aanzien van de door de aannemer op te stellen detailplanning is de verantwoordelijkheid van de te selecteren partij;
▪ Communicatie met directievoerder, gemeente, bevoegde instanties en wanneer nodig buurtbewoners;
▪ Afstemming ter voorbereiding op de uitvoering met de ontwikkelingen in de omgeving;
▪ Voorbereiding van de uitvoering van het BLVC-plan;
▪ Het coördineren van alle benodigde afstemming met NUTS bedrijven en bevoegd gezag behorende tot de werkzaamheden van de aannemer.
Uitvoeringsfase
▪ De te selecteren partij is de contractpartij en coördinerend hoofdaannemer. De aannemer is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, coördinatie en veiligheid op en om de bouwplaats. De aannemer voert alle werkzaamheden uit die zijn opgenomen in contractstukken met betrekking tot de realisatie van het project.
▪ Afstemming tijdens de uitvoering met opdrachtgever, gebruiker, andere aannemers,bevoegd gezag, nutsbedrijven, overheidsinstanties, et cetera;
▪ Alle realisatiewerkzaamheden als opgenomen in het bestek en aanbestedingsdocumenten (bouwkundig, constructief, elektrotechnisch, werktuigkundig, civiel) met betrekking tot de realisatie van het project.
▪ Het geheel bedrijfsgereed en ingeregeld opleveren van het project.
▪ Het na afronding van het werk opstellen van revisiedossier voor het werk.
▪ Coördinatie tijdens de uitvoering ten aanzien van derden als aan te wijzen door opdrachtgever, waaronder interieurleveranciers, ICT leveranciers, etc.
▪ Verzorgen van nazorg gedurende de onderhoudstermijn

De uitvoering van de opdracht dient uiterlijk per 31 maart 2022 te starten. De Aanbestedende dienst beoogt op basis van het gunningscriterium ‘beste prijs-kwaliteitsverhouding’ één inschrijver te selecteren voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Bron: Tenderned donderdag 7 oktober 2021 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/240458

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *