Insteekhaven Waalwijk opnieuw aanbesteed – Aanbestedingsnieuws

Insteekhaven Waalwijk opnieuw aanbesteed

Insteekhaven Waalwijk
Foto: © Gemeente Waalwijk

In ons laatste bericht over de insteek haven kondigden we al aan dat in het eerste kwartaal van 2019 de insteekhaven van Waalwijk opnieuw zou worden aanbesteed onder regie van de gemeente zelf. Waalwijk gaat containerhaven opnieuw aanbesteden. Dit na het mislukken van een eerdere aanbesteding. Aanbesteding Haven Waalwijk draait vooralsnog op niets uit, en Waalwijk staakt aanbesteding insteekhaven vanwege investeringsrisico.

Deze nieuwe aanbesteding is vandaag bij Tenderned online gekomen en zoals wij eerder berichtten is het voorwerp van de Aanbesteding een eenmalige overheidsopdracht voor de bouw van een insteekhaven inclusief havenmonding, kades, beschoeiingen, containerterminalgronden, de kavel ten behoeve van “natte DC” activiteiten, alsmede de aanleg van een deel van de noordelijke randweg. De Aanbestedende Dienst heeft het bestek geschreven voor de Insteekhaven en draagt zorg voor de directievoering tijdens de bouw; de Aannemer wordt dus uitsluitend gecontracteerd voor de uitvoering. De Gemeen

De nieuwe haven kost €30 miljoen euro en diverse partijen betalen hieraan mee. Behalve de gemeente, provincie en het rijk dragen de betrokken ondernemers uit Waalwijk en Heusden bij via een speciaal bedrijvenfonds. Het ministerie van Infrastructuur stelt, ter versterking van de binnenvaart, € 5 miljoen euro beschikbaar en nog eens € 7 miljoen euro komt van de provincie.

Bron: Tenderned, 22 januari 2019 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/156620 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *