Gemeenten Regio Utrecht gunnen duurzame energie aan Gazprom en Eneco-zakelijk – Aanbestedingsnieuws

Gemeenten Regio Utrecht gunnen duurzame energie aan Gazprom en Eneco-zakelijk

Foto: Gazprom

Gemeenten in de Regio Utrecht hebben de levering van Duurzame Energie gegund aan Gazprom en Eneco-Zakelijk. het betreft hier de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Soest, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.

De in de aanbesteding participerende partijen dienen nieuwe contracten af te sluiten voor de levering van elektriciteit en aardgas vanaf 1 januari 2019. De meeste gemeenten hebben een lopende leveringsovereenkomst voor aardgas en elektriciteit voortgekomen uit een Europese aanbesteding voor de periode 2015 – 2016 met daarbij gehonoreerde opties voor verlenging voor het jaar 2017 en 2018.

De opdrachtgevers wensen een overeenkomst af te sluiten met één  professionele en betrouwbare ondernemer ten behoeve van de uitvoering van de opdracht.

Voor duurzame Energie werden binnen de aanbesteding de volgende twee percelen gehanteerd.

  • Perceel 1: Levering elektriciteit, inclusief verduurzaming
  • Perceel 2: Levering aardgas, inclusief verduurzaming

Gazprom en Eneco waren, als te voorzien de enige aanbieders. De keuze voor Gazprom is enigzins opmerkelijk zeker omdat andere gemeenten buiten de Regio Utrecht meer moeite hebben met Gazprom. Het AD meldde in oktober 2017:

,Gazprom is omstreden,” zegt Schiermonnikoog. Ridderkerk ,,wil niet in zee gaan met partijen die weinig belang hechten aan duurzaamheid en alleen financiële belangen voor ogen hebben.”

AN heeft eens bekeken wat Gazprom op haar site zoal te bieden heeft aan duurzaamheid, maar komt niet verder dan dat Gazprom meldt dat haar gehuurde kantoor in ‘s-Hertogenbosch een A-status groen heeft en zoals Gazprom zegt:

  Duurzaamheid zit hem in de details. Onze tapijttegels zijn bijvoorbeeld gemaakt van afgedankte visnetten. Bewegingssensoren zorgen dat er alleen licht brandt op plaatsen waar mensen zijn. Als we post sturen, doen we dat altijd digitaal.

Bron: Tenderned, 22 januari 2019 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/156642;section=0

Co-bronnen AD https://www.ad.nl/economie/grote-meerderheid-eneco-gemeenten-wil-cashen~a5cf80cf/

Gazprom https://www.gazprom-energy.nl/over-ons/oog-voor-duurzaamheid/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *