Innovatiepartnerschappen met 12 bedrijven voor ERMTS – Aanbestedingsnieuws

Innovatiepartnerschappen met 12 bedrijven voor ERMTS

ProRail gaat een ‘innovatiepartnerschap’ aan met twaalf bedrijven om de invoering van ERTMS een boost te geven. Dat is op de tweede dag van de RailTech Europe Live bekendgemaakt. In juli 2020 introduceerde ProRail ASAP: Aanbesteding Snellere AanPak ERTMS. Prorail vroeg bedrijven slimme ideeën om de invoering van het treinbeveiligingssysteem ERTMS te versnellen. Driekwart jaar na de succesvolle startbijeenkomst heeft ProRail twaalf bedrijven geselecteerd die als innovatiepartner van ProRail een businesscase gaan uitwerken.

Het gaat om partnerschappen met de volgende bedrijven:

© Prorail 2021

Rail Connected, Heijmans Infra, Allinq Group, BAM Infra Rail, VRS Railway Industry, Tizzin, Movares, GeoNext, VolkerRail, Strukton Rail, Pilz en Delta Pi. In verband met de uitwerking van de businesscases kan ProRail nu alleen de namen naar buiten brengen. Maar het gaat om een bonte verzameling ideeën. Van robotisering tot slimme behuizingen.

ERTMS staat voor European Rail Traffic Management System, de Europese standaard voor treinbeveiliging. ERTMS wordt gebouwd in treinen én in de infrastructuur van het spoor. Daarmee maakt de spoorsector de stap van een analoog naar een digitaal spoor. Het maakt grensoverschrijdend treinverkeer veel makkelijker.

ERTMS moet over tien jaar op de drukst bereden stukken spoor in Nederland zijn gebouwd. Daarna volgt de rest van Nederland. Het is de grootste klus van Prorail ooit.

Programmamanager Michiel Vijverberg (rechts op de screenshot genomen van het Youtube filmpje hiernaast) is heel enthousiast over de ingediende plannen, niet alleen met de grote variëteit, van robotisering, automatisering en modulair bouwen maar ook met de verschillende ondernemingen die erachter zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *