Glasvezel in Maastricht aangelegd door KPN – Aanbestedingsnieuws

Glasvezel in Maastricht aangelegd door KPN

Ruim 60.000 huishoudens en bedrijven in Maastricht worden voorzien van een aansluiting op het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL. In de Maastrichtse wijk de Heeg  is een begin gemaakt met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Wethouder John Aarts en Regiodirecteur KPN Anja de Vos-Biemans gaven het officiële startsein van de graafwerkzaamheden in de wijk De Heeg. Daarna zullen de werkzaamheden worden vervolgd in de aangrenzende wijken.

“Maastricht is een stad met innovatie hoog in het vaandel. Daar horen de best mogelijke verbindingen bij. Zeker aangezien datagebruik steeds intensiever en steeds belangrijker wordt. Voor de economie, maar ook voor onze inwoners. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar deze coronatijd waarin we

©Maastricht 2020 

opeens aangewezen waren op digitaal contact. Glasvezel helpt ons om de digitale voorzieningen in onze stad te optimaliseren,” aldus wethouder John Aarts.

 

Bewoners worden door KPN NetwerkNL tijdig geïnformeerd over de werkzaamheden in hun straat. De werkzaamheden (eerste 1100 aansluitingen) zijn in april 2021 gereed . De eerste bewoners kunnen naar verwachting in januari 2021 al gebruikmaken van hun snelle internetverbinding.

Bron: Maastricht, 29 oktober 2020

Zie eerder:

Friesland gaat glasvezelnetwerk witte gebieden toch aanbesteden

Regio Rivierenland in gelijk gesteld kort geding “glasvezel”

KPN Netwerk legt ook in Tilburg glasvezel

Snel internet komt langzaam op gang in Groningen

EU legt Nederland boete op voor implementatie breedband

 

En de meest recente glasvezel – analyse van Aanbestedingsnieuws:

 

Schreinemacher geeft niet op: aanbesteden moet simpeler

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *