Europa geeft 80 miljoen voor 3 Nederlandse spoorprojecten – Aanbestedingsnieuws

Europa geeft 80 miljoen voor 3 Nederlandse spoorprojecten

Vanuit de Europese Commissie krijgt Nederland een subsidie van ruim € 80 miljoen voor drie spoorprojecten. Dat maakte het Europese agentschap voor klimaat, milieu en infrastructuur (CINEA) op 21 juni bekend. ProRail krijgt € 72 miljoen. Daarvan gaat 70 miljoen naar het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Amsterdam. De North Sea Port Gent-Terneuzen ontvangt € 1,9 miljoen, voor grensoverschrijdend spoorgoederenvervoer. De gemeente Venlo krijgt € 9 miljoen voor de sanering van de overweg Vierpaardjes.

Deze Venlose veelgebruikte viersporige overweg wordt vervangen door een tunnel. ProRail voert deze sanering uit, daarvoor hebben de gemeente Venlo en ProRail een uitvoeringsovereenkomst getekend. Aanbestedingsnieuws berichtte er al eens over: zie Mobilis wint onderdoorgang vier paardjes bij Venlo

Het geld komt uit het financieringsprogramma Connecting Europe Facility (CEF Transport), dat in totaal € 128 miljoen bedraagt. Daarvan gaat ook een deel naar weg, water en lucht. De Europese Commissie bouwt met CEF Transport aan het kernnetwerk en het transportnetwerk voor goederen en reizigers in Europa.

©Prorail 2023

Zie verder:

https://www.prorail.nl/nieuws/82-miljoen-europese-subsidie-voor-drie-spoorprojecten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *