Venlose tunnel gegund aan Mobilis en Dura Vermeer – Aanbestedingsnieuws

Venlose tunnel gegund aan Mobilis en Dura Vermeer

De ondertunneling van de viersporige overweg ‘de Vierpaardjes’ wordt gerealiseerd door Mobilis. Dat bericht Prorail in een persbericht van 3 oktober. De ontwerpfase is inmiddels van start gegaan. De werkzaamheden aan de tunnel starten begin 2024, zodat eind 2025 de eerste auto’s, fietsers en voetgangers gebruik kunnen maken van de onderdoorgang. Dura Vermeer is door de gemeente als partij benoemd die het werk gaat uitvoeren.

©Venlo 2022

De overweg is een drukke kruising, die voor veel verkeershinder zorgt. ProRail en de gemeente Venlo wilden graag van deze overweg af. Enerzijds vanwege het risico op ongevallen en anderzijds omdat overwegen in storing kunnen raken en daarmee het treinverkeer kunnen hinderen. Met het verdwijnen van de gelijkvloerse overgang wordt het spoor veiliger en robuuster.

Ook de ondernemer is blij met de opdracht. Zo meldt Jochem Seghers projectmanager bij Mobilis:

Mobilis is trots om weer een project in het zuiden van het land te hebben waarbij we gebruik kunnen maken van de kennis, de expertise en het materieel vanuit onze vestiging in Nederweert.

De ondertunneling van de Vierpaardjes en de inrichting van het gebied gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente Venlo. Zo is het voorlopig ontwerp van de onderdoorgang en de landschappelijke inrichting van de omgeving verder uitgewerkt. Een ontwerp met veel oog voor kwaliteit, groenvoorziening en een prettige leefomgeving.

Bron: Prorail, 3 oktober 2022

1 thought on “Venlose tunnel gegund aan Mobilis en Dura Vermeer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *