ERTMS gegund aan Thales – Aanbestedingsnieuws

ERTMS gegund aan Thales

Op 10 maart 2022 heeft ProRail de uitkomst bekendgemaakt van de aanbestedingsprocedure voor het Central Safety System (CSS) ERTMS, het toekomstige digitale treinbeveiligingssysteem voor het Nederlandse spoor. Na beoordeling aan de hand van vooraf vastgestelde criteria kwam Thales met de beste prijs-kwaliteitverhouding als winnende partij naar voren. Het is een langlopend contract (maximaal 37 jaar) met een maximale waarde van 420 miljoen euro.

De voorlopige gunning behelst een contract voor het centrale beveiligingssysteem CSS in de infrastructuur. Voor de kenners: het gaat om ERTMS standaard Level 2 Baseline 3. Thales zorgt voor de ontwikkeling, levering en het onderhoud van de ERTMS-infra beveiligingsobjecten en -systemen.

ERMTS op de betuweroute
ERMTS

Het gaat om een voorlopige gunning van het CSS-contract, Siemens – de andere systeemleverancier die nog in de race was – heeft de komende twintig dagen de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de beslissing. Zolang de bezwaartermijn loopt kan ProRail geen inhoudelijke mededelingen doen over de gunning.

Bron: Prorail, 10 maart 2022

Zie ook:

Prorail heeft allemaal ERTMS ideeën 13 januari 2022

ProRail en Thales tekenen voor assentelsysteem ERTMS 8 december 2021

Nieuwe stap in aanbesteding ERTMS 30 december 2020

Dijksma: ERMTS aanbestedingsstrategie tweede helft 2017 26 september 2016

 

1 thought on “ERTMS gegund aan Thales

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *