ProRail en Thales tekenen voor assentelsysteem ERTMS – Aanbestedingsnieuws

ProRail en Thales tekenen voor assentelsysteem ERTMS

De invoering van treinbeveiligingssysteem ERTMS (European Rail Traffic Management System) gaat gepaard met een aantal omvangrijke aanbestedingen. Een daarvan is de aanbesteding van het Generiek ASsenTelsysteem voor ERTMS, afgekort GAST-ERTMS. ProRail en Thales tekenden dinsdag 7 december het contract.

Na een succesvolle ontwikkeling mag Thales gedurende maximaal acht jaar assentelsystemen leveren voor nieuwe ERTMS-baanvakken. De verwachting is dat in die periode ruim 600 kilometer spoor wordt voorzien van ERTMS en van het GAST-ERTMS assentelsysteem. De laatste levering van assentellers wordt verwacht in 2032, met daarna nog 25 jaar aan dienstverlening op de instandhouding van het systeem. De contractwaarde is maximaal 100 miljoen euro.

Met het contract zetten we weer een mooie stap op het spoor naar morgen.

John Voppen CEO bij ProRail

CEO John Voppen van ProRail en algemeen directeur John Alfrink van Thales zetten hun handtekening onder het contract. Tot voor kort was ERTMS een stip op de horizon. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de invoering in volle gang. “Daar maken we ons samen met en voor de spoorsector graag hard voor”, aldus John Voppen. “Met het contract voor het assentelsysteem zetten we weer een mooie stap op het spoor naar morgen.”

John Alfrink sloot zich daarbij aan: “Veiligheid is de rode draad in al onze oplossingen. We zijn trots dat wij met onze assentellers bijdragen aan de veiligheid van het Nederlandse spoor. Met de digitalisering van de spoorwegen en de toenemende drukte op het spoor is ERTMS onmisbaar.”

Bron: Prorail, 7 december 2021

©Prorail 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *