Dura Vermeer legt rotonde Aalsmeer aan – Aanbestedingsnieuws

Dura Vermeer legt rotonde Aalsmeer aan

De provincie Noord-Holland bouwt de kruising van de Burgemeester Kasteleinweg met de Van Cleeffkade in de gemeente Aalsmeer om tot een rotonde. Dat is het kruispunt waar Gerard Joling nog bij een ernstig ongeluk betrokken raakte.

©Noord-Holland, 2021

Voor deze werkzaamheden is het noodzakelijk dat de Van Cleeffkade wordt afgesloten. Vanaf 10 augustus kan het verkeer wel weer gebruik maken van de Burgemeester Kasteleinweg en de Oosteinderweg.

Na de aanleg van de rotonde bij de Van Cleeffkade, rijdt de bus rechtdoor over de rotonde en moeten de auto’s voorrang verlenen als er een bus aankomt. De nieuwe rotonde is onderdeel van het project HOVASZ (Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding Aalsmeer – Schiphol-Zuid). Deze nieuwe HOV-verbinding maakt deel uit van het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een grote verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer.

Het project HOVASZ is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn en de Vervoerregio Amsterdam. De aannemer is Dura Vermeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.

Het werk werd op 18 juni stilgelegd nadat er verontreinigde grond aangetroffen was. Vanaf maandag 5 juli heeft een gespecialiseerd bedrijf de bodem gesaneerd, waarna de bouwwerkzaamheden bij de Van Cleeffkade weer opgepakt kunnen worden.

Tijdens werkzaamheden bij Van Cleeffkade in Aalsmeer ontdekte de aannemer op 18 juni verontreinigde grond aan. Na onderzoek is gebleken dat de bodem Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen, zogenaamde PAK’s, bevat. In vaste vorm vormen PAK’s geen direct gevaar voor de gezondheid, maar de stof hoort van nature niet in de grond en de omgang met PAK’s is aan regels gebonden. Daarom dient er zorgvuldig mee omgegaan te worden en moet de bodem worden gereinigd. In de week van 5 juli wordt de bodem bij de Van Cleeffkade daarom afgegraven en de grond afgevoerd. Dat gebeurt door een daartoe gecertificeerd bedrijf.

Bron: NoordHolland, 30 juli 2021

Zie ook:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *