Defensie wil landingsbaan Eindhoven aanpassen – Aanbestedingsnieuws

Defensie wil landingsbaan Eindhoven aanpassen

De start- en landingsbaan van Vliegbasis Eindhoven krijgt over 3 jaar een flinke aanpassing. Piloten en vliegers moeten vanaf dat moment ook in dichte mist kunnen landen. Defensie is dit met Eindhoven Airport overeengekomen. Eindhoven Airport is medegebruiker van de vliegbasis Eindhoven.

De nieuwe baan moet er een van de hoogste categorie worden. Hierbij komt ook verlichting in de baan zelf te liggen en wordt het antennesysteem vernieuwd. Daardoor kunnen vliegers en piloten in de meeste gevallen in dichte mist landen. Zij hebben nu nog minimaal 550 meter zicht nodig op de baan om te kunnen landen.

Eindhoven Airport had al langer de behoefte om het zogeheten Instrument Landing System (ILS) te upgraden. ILS is een radionavigatiesysteem dat piloten gebruiken om te landen.

Gekozen is om de aanpassing in 2025 uit te voeren, omdat voor de start- en landingsbaan dat jaar groot onderhoud staat gepland. Zo hoeft de baan maar 1 keer te worden opengebroken.

Bron: Defensie, 16 augustus 2022

NDR, Nog vroeg voor een landing in dichte mist, je zou zo’n ontwikkeling eerder in 2030 of 2040 verwachten. Ergens na de uitvinding van een vliegmobiel.

©Defensie 2022

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *