Beheersysteem openbare ruimte Almere – Aanbestedingsnieuws

Beheersysteem openbare ruimte Almere

Basisfoto: Gemeen te Almere

De gemeente Almere bouwt aan een organisatie die kan voldoen aan de eisen die inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners, medewerkers en de politiek aan haar stellen. Een organisatie die toekomstbestendig is, doordat zij flexibel kan inspelen op veranderingen in de omgeving. Om die reden communiceert de gemeente Almere graag met de markt over haar aanbod. Ditmaal betreft het een nieuw beheersysteem voor de gemeente Almere.

Voor het beheren van de objecten in de openbare ruimte maakt Almere al jaren gebruik van het systeem GBI. Almere wil dit systeem gaan vervangen door een moderne, toekomstvaste software/oplossing die past bij de visie op informatievoorziening.
Hieraan liggen de volgende redenen ten grondslag:
1. Vernieuwing van het beheersysteem is nodig om de basis van de informatievoorziening in lijn met de visie te brengen.
2. De eigen infrastructuur van Almere waarin het beheersysteem wordt gehost gaat verdwijnen.
3. De aanbesteding geeft een mogelijkheid om de functionaliteit van de belangrijke z.g. “rekenmotor” (integraal plannen en begroten) en ander maatwerk als standaard software te verwerven.
Door de omvang en complexiteit van de opdracht zal het nieuwe systeem Europees aanbesteed worden. Voordat deze aanbesteding gepubliceerd kan worden, heeft Almere input nodig van de huidige oplossingsrichtingen. Dit wordt gedaan door middel van deze marktconsultatie. Het nieuwe beheersysteem dient uiterlijk op 1 oktober 2024 gereed te zijn voor gebruik.

De marktconsultatie bestaat in ieder geval uit de beantwoording van een tienatl vragen en daarna mogelijk toelichtende gesprekken.

Bron: Tenderned dinsdag 19 september 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/310497

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 20 september 2023

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *