Aanbesteding Duurzaam onduurzame bekers recyclen gestopt – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding Duurzaam onduurzame bekers recyclen gestopt

Een aanbesteding van het rijk voor de verwerking van “papieren” koffiebekers is teruggetrokken. We schreven al eerder over de papieren koffiebekers naar aanleiding van een reportage van Teun van der Keuken over de koffiebekers van de KRO-NCRV. Dat ging erover dat de koffiebekers niet van papier waren maar van met plastic verwerkt papier. Die moesten worden gerecycled maar eindigden door gebruiksongemak overal behalve bij de recylelaar.  Want moesten de bekers bij het plastic of bij het papier?  Of toch het restafval?

©Zazzle/3a3 publishing 2020

Het lijkt er nu op dat Teun van der Keuken dus succes heeft gehad in zijn strijd tegen de papierplastic koffiebekers die duurzaam onduurzaam opnieuw gerecycled hadden moeten worden. Een grotere aanbesteding om datzelfde te doen, is namelijk gestopt. In het Tender bijschrift vermeldt de aanbesteder:

Deze aanbesteding wordt teruggetrokken omdat uit voortschrijdend inzicht is gebleken dat deze onvoldoende aansluit bij de doelstelling(en). De verwachting is dat de Aanbestedende dienst in de komende periode onderzoekt op welke wijze deze aansluiting kan worden verbeterd. Deze informatie wordt vervolgens in een nieuwe opdracht verwerkt welke in de markt wordt gezet.

Voortschrijdend inzicht. Dat hebben we allemaal weleens. Daarom kun je ook beter ten halve keren.

Papierfabriek Wepa wil PLA bekers verwerken

Koffiebekertjes biobased: kennis is de crux bij duurzaamheid

 

2 thoughts on “Aanbesteding Duurzaam onduurzame bekers recyclen gestopt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *