Vermoeden van inkoop zonder aanbesteding leidt tot ontslag HoofdOvJ – Aanbestedingsnieuws

Vermoeden van inkoop zonder aanbesteding leidt tot ontslag HoofdOvJ

Hoofdofficier van Justitie Marc van Nimwegen keert niet terug, ongeacht de uitkomsten van het integriteitsrapport. Dat bericht NRC, op basis van bronnen binnen het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het integriteitsrapport ziet onder meer toe op door Van Nimwegen gedane inkopen zonder aanbesteding.

Aanbestedingen zijn boven de Europese drempelwaarde verplicht. Voor diensten (zoals op het gebied van software) bij de rijksoverheid ligt dat bedrag op €144.000 voor de periode 2018-2019. Voor bedragen daaronder geldt de regelgeving van de Gids Proportionaliteit.

De uitslag van het integriteitsonderzoek laat nog op zich wachten. Volgens het NRC, omdat er vele klokkenluiders zich hebben gemeld. Naast misbruik van dienstreizen en zonder aanbesteding inhuren van het software bedrijf Hireserve. Het bedrijf is eigendom van de zus van Bloos. Van Nimwegen werd eerder neergesabeld om het verzwijgen van een “liefdesrelatie” tussen hem en collega hoofdofficier Bloos; ook dit kwam via het NRC naar buiten. Bloos vertrok ook al eerder zonder de uitslag van het onderzoek af te wachten.

Bron: NRC Handelsblad, 29 augustus 2018

Fragment Gids Proportionaliteit, 1 op 1 onderhands gunnen is oranje tot om en bij €50.000, maar waar precies het balkje rood wordt, dat is het geheim van de Schrijfgroep. 

 


 

 

 

 

 

 

 

Zie ook: Kamp: Voornemen tot Wijzigingen Gids Proportionaliteit 2017 en

Verslag moties schrijfgroep Gids Proportionaliteit gepubliceerd

1 thought on “Vermoeden van inkoop zonder aanbesteding leidt tot ontslag HoofdOvJ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *