Verjaardagscadeau voor Stadsmuseum STAM Gent – Aanbestedingsnieuws

Verjaardagscadeau voor Stadsmuseum STAM Gent

Stadsmuseum Gent
Foto: Google

De Stad Gent heeft een aanbesteding gelanceerd voor de vernieuwing van de vaste tentoonstelling van het stadsmuseum STAM. Daarvoor is anderhalf miljoen euro vrijgemaakt, blijkt uit de opdracht.
Het museum wil in 2020 zijn tiende verjaardag vieren met een make-over van zijn vaste tentoonstelling. Het STAM opende in oktober 2010 de deuren en ontving vorig jaar 69.000 bezoekers.

De vaste opstelling loodst bezoekers door de geschiedenis van Gent via een parcours over verschillende zalen. Aan dat parcours wordt gesleuteld met een nieuwe opbouw. Ook de populaire luchtfoto van Gent in de eerste zaal, waar veel mensen ‘skydivende’ foto’s van zichzelf boven de stad nemen of op zoek gaan naar hun eigen woning, wordt vernieuwd.

Het dossier is nog in volle voorbereiding, maar er moet al een firma worden gevonden die het hele circuit kan opbouwen. De aanbesteding staat open tot in januari. Tegen mei 2020 zou de huidige opstelling worden afgebroken. Op 10 oktober 2020 zou dan de nieuwe tentoonstelling moeten openen.

Bron: Nieuwsblad.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *