Pitpoint wint aanbesteding Brussels hoofdstedelijk gewest – Aanbestedingsnieuws

Pitpoint wint aanbesteding Brussels hoofdstedelijk gewest

Foto: © madeinlimburg.be

PitPoint, specialist in schone brandstoffen, mag vanaf begin 2019 laadpalen leveren, plaatsen en exploiteren in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De concessie van 10 jaar werd toegekend aan het Mechels bedrijf door het ministerie van Mobiliteit en het ministerie van Leefmilieu.

Om de luchtkwaliteit in de hoofdstad te verbeteren, wil het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alternatieven bieden voor het huidige vervuilende wagenpark, onder meer via de bouw van een laadpalennetwerk

Pascal Smet, Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “We werken volop aan alternatieven voor de vervuilende wagens in Brussel. Met de installatie van de elektrische laadpalen stimuleren we Brusselaars en bezoekers om de overstap te maken naar elektrische voertuigen.”

De eerste laadpalen van het basisnetwerk worden in de loop van 2019 geïnstalleerd. PitPoint ontvangt voor het plaatsen van deze laadpalen ook een subsidie van BENEFIC (BrussEls NEtherlands Flanders Implementation of Clean power for transport).

Jan Theo Hoefakker, directeur EV PitPoint: “Wij zijn trots dat we voor het eerst een EV-tender buiten Nederland winnen (PitPoint is van oorsprong een Nederlands bedrijf). Dat we zo overduidelijk uit de bus te komen als de beste partij, bevestigt de vooruitstrevendheid en kwaliteit van onze producten en bijhorende diensten.”

Bij het toewijzen van de aanbesteding werd niet alleen gelet op kosten en efficiëntie maar lag de nadruk ook op innovatie en duurzaamheid. PitPoint scoorde op al deze punten beter dan haar concurrenten. Een concurrerende prijs, een efficiënt realisatieproces en de geavanceerde communicatiemethodes waren doorslaggevend bij de toewijzing.

 

Bron: madeinlimburg.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *