Vattenfall dingt mee in aanbesteding subsidieloos windpark – Aanbestedingsnieuws

Vattenfall dingt mee in aanbesteding subsidieloos windpark

Vattenfall, het Zweedse moederbedrijf van Nuon, heeft in een persbericht bekend gemaakt dat het meedingt naar een aanbesteding voor de aanleg van een windpark voor de Zuid-Hollandse Kust. Het is de eerste tender voor een windpark die volledig zonder subsidies is opgesteld.

Bron: RVO 2017 https://offshorewind.rvo.nl/file/download/54309512

Vattenfall wil leidend zijn in de transitie naar een fossielvrije energie-generatie met een investeringsplan van meer dan 20 miljoen Zweedse kronen in 2017-2018. CEO Magnus Hall benadrukt de sterke positie van Vättenfall in de Nederlandse markt.  Nuon combineert uitbreiding van windenergie tegen lagere kosten  met de capaciteit om marktrisico’s op te kunnen vangen.

Hall:  “We zijn voorzichtig geweest om ons te verzekeren dat ons plan voor het project goed-ontwikkeld is en dat we alle risico’s kunnen aangaan. Ons voorstel komt precies overeen met de behoeften van de Nederlandse overheid. Het feit dat de Nederlandse staat de kosten draagt voor substations (voor de transformatie van de stroom, red AN) en netwerkverbindingen heeft voor ons bijgedragen in de besluitvorming deel te nemen.

Vattenfall, 15 december 2017

 

Zie ook:

https://offshorewind.rvo.nl/

https://offshorewind.rvo.nl/file/view/54309512/project-and-site-description-hkz-i-ii-version-october-2017

http://wetten.overheid.nl/BWBR0039112/2017-02-01

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *