Helmond wint eerste KoopWijsPrijs! – Aanbestedingsnieuws

Helmond wint eerste KoopWijsPrijs!

Vandaag is op het MVI congres dat in de Fabrique in Maarssen werd gehouden, bekend gemaakt, door de staatssecretaris van Infrastructuur & Waterstaat.aakt, dat de winnaar van de eerste KoopWijsPrijs de gemeente Helmond is geworden.

De winnaars, onder wie verandermanager Jordi van Berkel -Schoonhoven, leken er zelf nog het meest verbaasd mee. “Dat niet Eindhoven maar Helmond wint, dat verwacht je toch niet zeg.”

Volgens het juryrapport stak de bijdrage van Helmond er met kop en schouders bovenuit onder meer vanwege de uitgebreide motivering en toelichting daarop.

Helmond liet in een vlotte presentatie zien, hoe het omgaat met de complexe aanbestedingsregels. Daartoe hadden de ambtenaren hun beleid op een van grote afstand volstrekt onleesbaar pamflet geprint.

“Ja, u kunt het van deze afstand niet lezen maar we vonden het toch belangrijk om het even te zeggen” zo lichtte Van Berkel voorafgaand aan de prijsuitreiking toe.

Het was een fraai staaltje verslaan van onmogelijke regelgeving met een ondoorgrondelijk maar zorgvuldig en goed onderbouwd beleid. Het was een wijze les voor Den Haag. You got beat at your own game.

Zie voor een toelichting op het Helmondse inkoopbeleid:

https://www.helmond.nl/1/inkoop/MVI

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *