Uva verlengt contract met Italiaanse cateraar – Aanbestedingsnieuws

Uva verlengt contract met Italiaanse cateraar

Cateraar CIRfood, dezelfde cateraar als achter Belgocatering, zal ook de komende jaren de catering aan de UvA verzorgen. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen die de afdeling Facility Services de afgelopen maanden heeft gevoerd met Cirfood. Cirfood wil goed en gezond eten voor iedereen toegankelijk maken. Het huidige contract liep eind 2021 af. De UvA was zo netjes het contract niet midden in de Coronacrisis te beëindigen, weet de Folia te melden, want dan zouden 75 medewerkers op straat staan. Beëindigen?

Cirfood is een van oorsprong Italiaanse cateraar, in 2016 overgenomen van de familie Cormet. De UvA is het contract met de cateraar nog onder de oude bedrijfsvoering van de familie Cormet aangegaan in 2016. De oorsprong van Cirfood gaat terug tot het einde van de jaren ‘50, toen in de Noord-Italiaanse stad Reggio Emilia een coöperatief restaurant werd opgericht voor werknemers van bedrijven uit de stad. In de jaren ’70 gingen drie coöperaties uit Emilia Romagna, allen actief in de catering, samen en werd CIRFOOD geboren. Gaandeweg heeft het bedrijf haar activiteiten uitgebreid en haar businessmodel versterkt. Door de jaren heen is de onderneming gestaag gegroeid en in de tweede helft van de jaren ’90 werd zij marktleider in Italië binnen de schoolcateringbranche.

Foto: Pexels.com/Lukas

Heerlijke bruschetta’s. De beste pasta. Een poké-bowl van €7,50. En een duurzaamheidsverslag. Kortom alles wat een overheidsaanbesteder wil van zijn cateraars. Het zijn parels voor de zwijnen. We gunnen Cirfood het succes van harte, maar SMAA-catering, opgericht om de beginnende zelfstandige student te leren koken en vertrouwd te maken met de Hollandse keuken, is ook nog niet uit ons hart. De Folia heeft een aardig staaltje contract management voor ons in petto en wijst onder meer op de lange keten van onderaannemers bij de huidige leverancier. Dat heeft onder meer gevolgen voor de prijs. Een zo’n gevolg is dat studenten een petitie zijn begonnen tegen de dure kantinemaaltijden. De zwijnen willen graag eieren in plaats van parels voor hun geld.

Zie ook onze eerdere berichtgeving:

UvA gaat bibliotheek binnengasthuis aanbesteden

Frits van Dongen Architecten en Planners wint UvA Oudemanhuispoort

en eerder bij de Folia, grondige diepteanalyses naar de Mensa, overal maar bruchetta’s, waar kan ik nog zuurkool met vette jus krijgen.

https://www.folia.nl/actueel/116176/of-je-nou-in-een-uva-of-hva-mensa-bent-of-in-san-francisco-alles-is-hetzelfde

https://www.folia.nl/opinie/121803/opiniepanel-zijn-de-uva-kantines-te-duur

Overigens kan dat gewoon met prachtig uitzicht in restaurant de Rode Leeuw of  Haesje Claes ware het niet dat er iemand bedacht heeft dat al deze gelegenheden moesten sluiten voor maanden om ja.. waarom. Kop van Jut . en Moeders  vonden we nog terug op thuisbezorgd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *