Tel Aviv gunt lightrail aan Alstom/CAF – Aanbestedingsnieuws

Tel Aviv gunt lightrail aan Alstom/CAF

Tel Aviv laat de Chinese trams achter zich en heeft een opdracht voor de levering van lightrail trams voor de groene en paarse lijn gegund aan het Spaanse Alstom, het Franse CAF en twee Israëlische bedrijven. Dat bericht Jerusalem Post. Alstom gaat aan de ontwikkeling van de groene lijn werken van 39km, en CAF aan de paarse lijn van 27km.

Daarmee gaat de order voorbij aan de neus van het Chinese staatsbedrijf China Railway Construction Company. Opmerkelijk genoeg weet de krant ook te melden dat dit volgt op het beleid van het Biden kabinet om het Chinese bedrijf b

©Alstom 2022 Kaohsiung Light Rail

uiten te sluiten vanwege zijn relaties met de Defensie industrie en daarnaast vanwege beschuldigingen van prijsdumping. Opmerkelijk omdat beide inkoopmotieven niet gelegen zijn in de kwaliteit van het product.

Alstom werkte echter ook al mee aan de ontwikkeling van de rode lijn, samen met het bedrijf Cyclus. Het verwachte jaar van oplevering van de eerste lijnen in 2023. De oplevering van de groene lijn is echter niet eerder verwacht dan 2027 en de paarse in 2026. De tender omvat naast de bouw ook de planning onderhoud levering en financiering van de lijnen.

Zie verder:
https://www.jpost.com/business-and-innovation/energy-and-infrastructure/article-695065

Zie ook:

 

Bussen weren, kan het of niet

Belgrado lukt het wel, DAF in te kopen

Chinese BYD gaat Syntus bussen leveren voor Amersfoort en Almere

Chinese rommel: “Your Loss” mentaliteit funest voor publiek belang

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *