Chinese BYD gaat Syntus bussen leveren voor Amersfoort en Almere – Aanbestedingsnieuws

Chinese BYD gaat Syntus bussen leveren voor Amersfoort en Almere

Het Chinese BYD gaat Syntus bussen leveren voor Amersfoort en Almere. Electrische stadsbussen was een voorwaarde bij de tender van de vervoersconcessies in deze twee steden. Dat maakte de concessiehouder Syntus bekend. De BYD E-Bus heeft een vermogen van ca. 324 KwH. Syntus, onderdeel van Keolis Group, plaatste onlangs de order voor negen elektrische 12-meter bussen van BYD.

De driedeurs bussen zullen in december 2017 instromen, bij de start van de nieuwe dienstregeling in de provincie Utrecht én de start van de nieuwe Syntus-concessie in Almere. Het vervoerscontract voor de busconcessie provincie Utrecht is ingegaan in december 2016 en heeft een looptijd van zeven jaar. Voor Almere is een tienjarig contract gegund door de opdrachtgever.

Cees Anker, de Syntus General Manager tekende het contract met BYD:
“We beschouwen dit als onze verantwoordelijkheid om de milieubelasting te reduceren en we zijn trots dat we deze bussen in Amersfoort en Almere gaan inzetten. Het gebruik van deze bussen past in de strategie van Syntus voor het inzetten op duurzame mobiliteit.”

Isbrand Ho, directeur van BYD is uitgedaagd tot meer vooruitgang in de belangrijke Nederlandse busmarkt. Het bewijst dat de vraag voor de technologisch bewezen en kosteneffectieve emissievrije bussen, er is. We zijn blij dat we Syntus en Keolis kunnen verwelkomen als klant”.

Het uit Shenzhen in China afkomstige BYD werd internationaal bekend toen bleek dat Warren Buffet had geïnvesteerd in het electrische vervoerbedrijf. BYD leverde in 2013 aan Amerikaanse steden electrische stadsbussen maar zag die orders aan zijn neus voorbij gaan door lokale home buying orders. Er rijden inmiddels bussen van BYD in Argrentinië en Brazilië en recent is ook in Italië een order binnengehaald.

Bron: BYD /Syntus, 20 april 2017

Zie ook:

http://www.huffingtonpost.com/2014/04/01/byd-china-electric-car_n_4964233.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *