Start aanbesteding Verruiming traject Berg-Obbicht in het Julianakanaal – Aanbestedingsnieuws

Start aanbesteding Verruiming traject Berg-Obbicht in het Julianakanaal

De aanbestedingsprocedure van het project Verruiming van het traject Berg-Obbicht in het Julianakanaal is 16 mei 2019 van start gegaan. Via TenderNed kunnen geïnteresseerde aannemers en combinaties zich aanmelden voor het ontwerp en de uitvoering van het verdiepen en verbreden van dit traject. Naar verwachting zal de opdracht in maart 2020 verleend worden.

Het verruimen van het traject Berg-Obbicht in het Julianakanaal is onderdeel van het programma Maasroute. Dit programma omvat een groot aantal maatregelen om de Maas en het Julianakanaal geschikt te maken voor grotere binnenvaartschepen. Het totale programma Maasroute moet in 2023 zijn afgerond. Het merendeel van deze maatregelen is inmiddels al uitgevoerd. Na het beëindigen van de samenwerking met de vorige opdrachtnemer is besloten om het traject Berg-Obbicht met een nieuwe aanbesteding af te ronden.

Het werk behelst het verdiepen van het kanaal in het traject Berg-Obbicht in combinatie met het verplaatsen van de oostelijke oever/dijk en het realiseren van een nieuwe waterremmende laag, inclusief (waterremmende) aansluitingen op de bestaande waterremmende laag en op de omgeving en het realiseren van een bodemverdediging en baggerwerkzaamheden.

Bron: Rijkswaterstaat, 17 mei 2019

 

Zie eerder:

http://www.aanbestedingsnieuws.nl/6-jaar-vertraging-project-verruiming-julianakanaal/

(Red An. merk op: allemaal bomen, vóór de verruiming…)

 

2 thoughts on “Start aanbesteding Verruiming traject Berg-Obbicht in het Julianakanaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *