6 jaar vertraging project verruiming Julianakanaal – Aanbestedingsnieuws

6 jaar vertraging project verruiming Julianakanaal

Foto: de Vries en van de Wiel

In december 2017 is de Tweede Kamer geïnformeerd dat het afronden van het project Verruiming Julianakanaal december 2018 niet gehaald zou worden en zou verschuiven naar 2020. Nu is concreet geworden dat de openstelling moet worden uitgesteld tot eind 2023.

Rijkswaterstaat heeft gedurende ruim een jaar alles op alles gezet om de samenwerking met de marktpartij aan wie dit werk is opgedragen ( de Vries & van de Wiel) te kunnen continueren. Het is echter gebleken dat de samenwerking met deze marktpartij in dit contract, ondanks de vele inspanningen, niet tot afronding van de werkzaamheden voor dit project gaat leiden. Daarom heeft Rijkswaterstaat het besluit moeten nemen om de resterende werkzaamheden, voor rekening en risico van de betreffende marktpartij, aan een andere partij op te dragen om afronding van het werk te bereiken.

Afgelopen vrijdag 9 november 2018 heeft minister Van Nieuwenhuizen de Tweede Kamer geïnformeerd over de vertraging van het project . Conform de Europese regels voor aanbesteding van werken moeten de resterende werkzaamheden opnieuw worden aanbesteed. Dit leidt tot deze vertraging. Bekijk voor meer informatie over het project de projectpagina Verruiming Julianakanaal op www.rijkswaterstaat.nl.

Een deel uit de brief aan de tweede kamer, het ontbrekende middendeel is in het artikel verwerkt.


Nr. 24 Brief van de minister van Infrastructuur en Waterstaat
Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Den Haag, 9 november 2018
In mijn brief aan uw Kamer van 8 december 2017 (Kamerstuk 34 775 A, nr. 56) heb ik u aangegeven dat ik in het najaar van 2018 zou terugkomen op de vertraging die ik aan u had aangekondigd op de MIRT-mijlpaal voor het programma Maasroute. De mijlpaal die betrekking heeft op openstelling van de vaarweg voor klasse Vb-schepen staat tot op heden op 31 december 2018.
Nadat ik eerder had ingezet op het beperken van de vertraging tot eind 2020, moet ik u nu tot mijn spijt mededelen dat de openstelling moet worden uitgesteld tot eind 2023.

De minister van Infrastructuur en Waterstaat,
C. van Nieuwenhuizen Wijbenga


Bron:  RWS/Tweedekamer.nl

1 thought on “6 jaar vertraging project verruiming Julianakanaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *