Herinrichting autoluw Centrum Texel aanbesteed – Aanbestedingsnieuws

Herinrichting autoluw Centrum Texel aanbesteed

De Texelse Courant bericht dat de aanbesteding van de herinrichting van het Centrum van Texel is geplaatst, nog voor de politieke besluitvorming over het onderwerp. Het gaat om de de herinrichting van de Groeneplaats en de Vismarkt in Den Burg. Het is niet het enige dat er op de schop gaat in Texel. Dinsdag 23 april werd al eerder bericht dat de werkzaamheden voor de herinrichting van de Emmalaan in Den Burg begonnen waren. Die werden gewonnen door Aannemer de Vries en van de Wiel.

De Texelse lokale krant verrmeldt dat het nog niet duidelijk is, wie de aanbesteding heeft gewonnen. Wel is duidelijk dat de raad op 14 maart 2018 €1,2 miljoen beschikbaar heeft gesteld voor de herinrichting.  De ondernemersvereniging en de dorpscommissie zijn het er al wel over eens, alleen de plaatselijke VVD en Texels Belang nog niet. De VVD en Texels Belang stelden kritische vragen over de aanbesteding, en het verband met de herinrichting aan de Emmalaan .

Echt geheim kun je de aanbesteding desondanks niet noemen, zo concludeert Aanbestedingsnieuws. Die stond namelijk al enige tijd op TenderNed. Om precies te zijn, sinds juni 2017. Al eerder raadde deze redactie dan ook aan om TenderNed goed in de gaten te houden, toch tenminste als raadslid zijnde.

©Japiot 2005, https://nl.wikipedia.org/wiki/Den_Burg#/media/File:Hofje_Den_Burg.jpg

Daaruit blijkt onder meer het volgende:

Vóór de bouw van dat gemeentehuis werden het park, de Groeneplaats en de Vismarkt gescheiden in drie afzonderlijke ruimtes door een strook aaneengesloten bebouwing. De doelstelling van de ontwikkeling is het herstel van een stedenbouwkundige structuur met twee pleinen die – anders dan in het verleden het geval was – verbonden zijn met het park. De gemeente wenst dat de vergroting van de commerciële ruimte voor retail en horeca op min of meer graduele wijze tot stand komt. Dat betekent dat er op dit moment uitgegaan wordt van de ontwikkeling van vastgoed op de hoek Vismarkt – Groeneplaats. De ontwikkeling van deze locatie heeft tot doel een bijzondere omgeving te creëren met een mix van commerciële functies (retail en horeca) en wonen. Het plan moet een impuls geven aan de ontwikkeling van een aantrekkelijk en levendig centrumplein in het historische centrum van Den Burg.

Deze commissie vergadering is hier terug te kijken voor het publiek dat er niet bij kon zijn.

 

Zie verder:

https://www.texelsecourant.nl/nieuws/politiek/98426/herinrichting-centrum-den-burg-aanbesteed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *