Santos winnaar perceel politiebikes – Aanbestedingsnieuws

Santos winnaar perceel politiebikes

Introductie Politiefiets 2001
Foto: Santosbikes.com

In september schreven we u al een bericht over onze artikelen met betrekking tot gunningen . Daarin zijn we afhankelijk van toevallige treffers en de ondernemingen die aanbestedingen of percelen die gegund zijn. Ons obstakel is dat bij gunning de aanbestedingen niet nauwgezet bijgewerkt worden. Vaak zelfs groepsgewijs worden afgemeld. Op 23 december jongstleden waren dat er bijvoorbeeld 229 op Tenderned alleen al. We zijn dus afhankelijk voor berichtgeving over gunningen aan nieuwsberichten op sites, persberichten en vooral informatie van ondernemingen.

Zo berichtten wij u dat Accell de aanbesteding voor elektrische politiefietsen had gewonnen. Nu bestond deze aanbesteding uit meerdere percelen waaronder Stads- en surveillancefietsen zonder hulp motor, politiebikes, E-Scooters en  Speed Pedelecs (surveillance). De firma Santos was zo vriendelijk ons te melden dat zij het grootse deel van de aanbesteding, zijnde de niet-elektrische fietsen gegund hadden gekregen. Bij deze berichten wij u dan ook dat dit inderdaad het geval is. Santos heeft het betreffende perceel gewonnen.

Voor deze aanbesteding heeft Santos zelfs een nieuwe Bike Patrol ontwikkeld. Deze politiefiets is bestand tegen het ruwe en intensieve gebruik en heeft daartoe een riemaandrijving gecombineerd met een 14 versnellingsnaaf en gesloten schakelsysteem. Santos ontwikkelt en levert volgens eigenaar Rutgrink al meer dan 15 jaar speciale Bike Patrol fietsen aan politie, overheden en SOS diensten zoals het Rode Kruis, medische diensten en de reddingsbrigade.

Terwijl Robbert Rutgrink , de oprichter van Santos, in de jaren negentig met klanten in gesprek was, besefte hij dat een goede fiets meer is dan een optelsom van onderdelen. In de fietsenwinkel moest hij vaak fietsen ombouwen en dat vond hij gek: waarom niet éérst vragen wat iemand graag wil en dán pas de fiets opbouwen? Dat werd het uitgangspunt van het bedrijf.

Inmiddels bouwt Santos al meer dan 20 jaar Custombuilt fietsen. De klantwensen zijn eerste prioriteit en dat is waar het hele bedrijf op is ingericht. De politiefiets (foto) werd in 2001 geïntroduceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *