Kerstspecial, er tabak van hebben – Aanbestedingsnieuws

Kerstspecial, er tabak van hebben

Met de kerstdagen zit iedereen lekker thuis bij de boom en aan de stol. Aanbestedingen zijn voor een aantal dagen naar de achtergrond verwezen, zo niet echter op onze redactie. We zitten wel bij de boom en zijn in de stol naarstig op zoek naar de beloofde amandelspijs, maar toch laten sommige aanbestedingen niet los. Ik bedoel dan de marktconsultatie ontmanteling illegale sigarettenfabrieken. De motivatie achter deze marktconsultatie is de sterk toegenomen hoeveelheid illegale sigarettenfabrieken die de fiscus tillen voor zo’n 150 miljoen Euro per jaar.

Heel anders dan de wanhopige pogingen van de politiek om wietproductie uit de criminele sfeer te halen. De moeizame kweek van legale wiet was het antwoord in eerste instantie op deze problematiek. Blijkbaar is er een nieuw antwoord gevonden op de vraag; “Hoe krijg je de wiet uit de criminele sfeer?” Gewoon dus de criminelen een alternatief bieden. Hoge winsten tegen een redelijk laag risico. De deur van het land staat door Schengen wijd open en het zelf opkweken van tabaksplanten is een stuk makkelijker dan wiet en bovendien legaal. Het internet staat vol met handige tips en filmpjes. Kweek je je eigen tabak, dan kost een pakje nog geen 2 euro. Om criminelen nog meer over de drempel te halen volgen er ook nog verhogingen in Januari 2020 met 14 cent en in april 2020 met 1 euro. Staatssecretaris Blokpoel is ook nog voorstander van een verhoging tot € 20,- ! per pakje. Je mag misschien blij zijn met een integriteitstest voor politici, maar misschien hebben we toch meer aan een IQ-test voor politici en beleidsadviseurs.

En ja, het gaat helemaal goed komen met die criminele sferen rond Nederwiet, daar zullen de boeven snel tabak van krijgen.

Prettige Kerstdagen

Drs. Ing. E.R.G. Ploeg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *