Renovatie Tramremise Harstenhoekplein te Den Haag -raaien waarom? – Aanbestedingsnieuws

Renovatie Tramremise Harstenhoekplein te Den Haag -raaien waarom?

Deja vu(e)?  Inderdaad, dit was al eens maar dan bij een andere tramremise. Maar nu dus weer een nieuwe remise namelijk die aan het Harstenhoekplein in Scheveningen. Heb je mooie smalle trams om de bomen en straten te sparen, wint een leverancier van brede trams je aanbesteding. Ja dan kan je wel gaan mieren dat dat allemaal zo goedkoop is, maar het is uiteindelijk wel nodig geweest onder meer om prachtige laanbomen om te hakken (Zie: Nieuwe Haagse tram: nieuwe Haagse remise en Bomen Scheveningseweg sneuvelen door inkooporder – Aanbestedingsnieuws)

De smalle tram ©HTM, 2021

Zijn die bomen en de nieuwe remises dan zo veel goedkoper? Nee, het is geld het raam uitgooien in Den Haag, op een manier waarop alleen ambtenaren dat kunnen, met hun regeltjes in de hand. De 60 Avenio’s kosten €155 miljoen. Ook remiserenovaties kosten miljoenen. Het Tenderbericht van deze aanbesteding publiceerde helaas geen geraamde waarde maar deze Aanbestedingsnieuws is ervan overtuigd dat voor dat geld een complete industrie voor smallere trams had kunnen worden opgetuigd. Door het uitstervende ras van meer visionaire politici. Want de Haagse Stadspartij pleitte ook al in 2015 en  in 2017 voor de smalle trams, maar blijkbaar tegen dovemansoren.

De renovatie van de remise aan de Telexstraat was immers blijkens bestuurlijke stukken in 2012 al gewaardeerd op € 8.365.000,00. Nominaal en ongecorrigeerd voor inflatie natuurlijk maar 8,3 x 11 komt op ons over als 91,3 miljoen. Down the drain. Goedkoop hoor, die Avenio’s. Het is niet te hopen dat ook de tramtunnel hierop gerenoveerd moet worden want het zwarte gat van Den Haag is peilloos. Je zal maar meebetalen aan de gemeentebelasting daar. Oh oh, Den Haag.

Bron: Tenderned 6 juni 2023

Renovatie Tramremise Harstenhoekplein te Den Haag – Details – TenderNed

Zie ook:

Remise Scheveningen wordt verbouwd – Haags Openbaar Vervoer Museum (hovm.nl)

Harry Klorkestein – Oh Oh Den Haag • TopPop – YouTube

1 thought on “Renovatie Tramremise Harstenhoekplein te Den Haag -raaien waarom?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *