PIANOo gaat gemeenten actiever ondersteuning bieden over inkopen en aanbesteden in het sociaal domein – Aanbestedingsnieuws

PIANOo gaat gemeenten actiever ondersteuning bieden over inkopen en aanbesteden in het sociaal domein

15-september-2016 | bron: PIANOo

In een brief aan de Tweede Kamer reageert minister Stef Blok (Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties) op zorgen bij aanbestedende diensten over inkopen en aanbesteden in het sociaal domein. Gemeenten hebben grote behoefte aan praktische informatie over inkopen en aanbesteden in het sociaal domein. Rijk en gemeenten starten een samenwerking met PIANOo, het expertisecentrum aanbesteden.

Dialoogmogelijkheden

In de brief reageert minister Blok op Kamervragen van Madeleine van Toorenburg (CDA) over de dialoogmogelijkheden bij de aanbesteding van jeugdzorg. Hij geeft in de brief een formele toelichting op dialoogmogelijkheden binnen de gewijzigde Aanbestedingswet 2012. Meer in het algemeen concludeert hij dat er onduidelijkheid en onzekerheid bij gemeenten bestaat over de te zetten stappen. Gemeenten hebben grote behoefte aan praktijkondersteunende informatie over inkopen en aanbesteden in het sociaal domein. Rijk en gemeenten starten daarom een gezamenlijk traject met PIANOo.

Praktijkondersteuning

PIANOo, expertisecentrum aanbesteden, biedt voorlichting en informatie aan publieke inkopers. PIANOo gaat meer aandacht besteden aan het inkopen en aanbesteden in het sociaal domein. PIANOo ontwikkelt op dit moment specifieke inkoopmethodieken en hulpmiddelen voor inkopers van de gemeente. In de op te richten PIANOo Vakgroep Sociaal Domein komen onder andere innovatieve manieren van inkoop aan de orde. De vakgroep verenigt praktijkkennis van gemeenten met wetenschappelijke inzichten. PIANOo en het ministerie van BZK bespreken daarnaast verdere mogelijkheden om de praktijk te ondersteunen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *