Ook Haarlemmermeer aan de groene bushokjes – Aanbestedingsnieuws

Ook Haarlemmermeer aan de groene bushokjes

Komend jaar krijgt Haarlemmermeer 50 bushokjes met een groen dak. Zo komt er ruim 600 vierkante meter extra oppervlakte aan groene daken bij in de gemeente. Dat komt omdat de gemeente in zee gaat met een nieuwe exploitant van de bushokjes.

De oude overeenkomst voor de exploitatie en het beheer van de bushokjes loopt per 1 april 2021 af. Bij de aanbesteding van een nieuwe overeenkomst heeft de gemeente extra aandacht gevraagd voor de aanleg van sedum op de daken van de bushokjes, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten in een persbericht.

Sedum vermindert fijnstof, bergt regenwater en bestrijdt hitte. Daarnaast vergroot het de biodiversiteit. Bijen en vlinders komen er graag op af.  Ik ben blij dat we met deze innovatie bijdragen aan de verduurzaming van Haarlemmermeer
Marja Ruigrok – wethouder Haarlemmermeer

NDR:

Als de foto u herkenbaar voorkomt, dan kan dat komen omdat Exterion Media die eerder ter beschikking heeft gesteld aan den Haag voor de Haagse bushokjes. Exterion Media heeft kennelijk de bushokjes aanbesteding gewonnen.

Enig speurwerk van Aanbestedingsnieuws op TenderNed wees uit dat het inderdaad Exterion Media is die kennelijk een hand heeft in de versedumisering van de openbare daken. Een aanbesteding daartoe is gegund op 11 november 2021, op Sint Maarten. De opdracht gaat lopen vanaf 1 april 2022

Eerder gepubliceerd met ©Den Haag 2020 nu kennelijk ook ©Haarlemmermeer vv Exterion

Perceel 1 bestond uit Haarlemmermeer Concessie abri’s en vrijstaande reclamevitrines
Perceel 2 uit Concessie abri’s en vrijstaande reclamevitrines Aalsmeer

Aanbestedingsnieuws blijft zich afvragen wat het had gescheeld aan waterberging als er al bij de bestrating voor was gekozen om ruimte te maken voor grotere boomvakken met een kleinschalig struikgewas-perk, en behoud van eerdere/grotere bomen. Hoeveel liter herbergt een sedum dak nu? Waarom volgt dit persbericht 2 maanden na gunning? Waarom worden deze vragen nooit gesteld door raadsleden?

Maastricht deelt regentonnen uit tegen wateroverlast

Ook Den Haag heeft nu groene bushokjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *