Noord Holland verstrekt innovatie investering voor Digi Bio immunotherapie chips – Aanbestedingsnieuws

Noord Holland verstrekt innovatie investering voor Digi Bio immunotherapie chips

Digi.Bio B.V., een startup gevestigd in Amsterdam, heeft een investering ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland. Met deze financiering ontwikkelt Digi.Bio volgens de provincie een innovatieve lab-op-een-chip oplossing voor het leveren van “levensreddende immunotherapieën.”

Immunotherapieën zijn veelbelovende behandelingen in de strijd tegen kanker en zijn een van de weinige alternatieven voor patiënten met bijvoorbeeld recidiverende of zeldzame kankers. Helaas zijn de ontwikkelingen van gepersonaliseerde immunotherapie momenteel erg duur en complex, waardoor behandelingen onbetaalbaar en ontoegankelijk zijn voor patiënten.

Digi.Bio brengt hier verandering in. Hun nieuwe product automatiseert, minituariseert en digitaliseert de analyse van immuuntherapieën. In samenwerking met de Vrije Universiteit en het Amsterdam Medisch Centrum helpt Digi.Bio clinici om betere en snellere behandelingen te ontwikkelen.

Federico Muffatto, CEO van Digi.Bio B.V.: “Vrijwel al het laboratoriumwerk, bijvoorbeeld om nieuwe cellijnen te maken voor de productie van medicijnen, wordt nog met de hand gedaan. Ik werkte bij een biotechbedrijf en realiseerde me hoe omslachtig dit was. Het duurde maanden en vaak ging het mis. Sneller kan gewoon niet gezien de schaal waarop we moesten werken.”

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “Digi.Bio pakt met haar lab-on-a-chip oplossing een groot probleem aan. De mogelijkheid om zowel kosten, tijd en dure samples te besparen, is daarmee een unieke mogelijkheid. In samenwerking met de Vrije Universiteit wordt deze innovatie op een juiste manier verder ontwikkeld.”

Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de provincie Noord-Holland, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het Fonds ondersteunt ondernemers in de provincie Noord-Holland met financiering van innovatie in de fase van Proof-of-Concept. Het Fonds verstrekt converteerbare leningen. De looptijd van het eerste fondsdeel is 2018-2023.

Bron: Persbericht Noord-Holland, 5 oktober 2021

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *