Heijmans gaat Groenendijk reconstrueren – Aanbestedingsnieuws

Heijmans gaat Groenendijk reconstrueren

Heijmans heeft een aanbesteding gewonnen voor de reconstructie van de Groenendijk te Nieuwekerk aan de IJssel. Dat blijkt uit een gunningsbericht op TenderNed. Het project betreft het uitvoeren van het uitvoeren van grond- en verhardingswerken ten behoeve van de reconstructie van de Groenendijk te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Volgens de gunning is er met de opdracht €1.597.000 gemoeid. Er hadden in totaal 8 inschrijvers op de opdracht ingeschreven.

De gemeente Zuidplas, waar Nieuwerkerk aan den IJssel onder valt, bericht over het project. Voor de verkeersveiligheid is het noodzakelijk om het wegdek van de Groenendijk in Nieuwerkerk aan den IJssel te herstellen en de inrichting te verbeteren. Daarom start Heijmans Infra B.V. in opdracht van de gemeente Zuidplas begin 2022 met de reconstructie van deze weg.

Het gaat volgens de gemeente om het deel vanaf de 30 km/uur-grens ter hoogte van Ver-Hitland (Groenendijk 229) tot aan de kruising met de ’s-Gravenweg en Kortenoord.
De weg krijgt daar een nieuwe laag asfalt en komt weer op de juiste hoogte te liggen. Daarnaast worden er, buiten de bebouwing, drempels geplaatst om de snelheid van weggebruikers te remmen. Ook creëren we aan beide zijden van de weg een fietssuggestiestrook, door middel van een onderbroken streep.

In 2019 berichtte GouweIjsselnieuws nog dat het ontbrak aan informatie over de renovatiewerkzaamheden van het waterschap aan de Groenendijk.

Ook nu vond Aanbestedingsnieuws de informatievoorziening van de gemeente aan bewoners wat pover. We vonden wel een bericht van de gemeente Zuidplas maar konden dat alleen achterhalen met de informatie uit de Tender.

Zodra de planning van de aannemer en de omleidingsroute bekend is, maar kennelijk nog niet nu, vindt u die op de gemeentelijke pagina:

https://www.zuidplas.nl/werkzaamheden-groenendijk/

Eerder over de omgeving Nieuwerkerk aan den IJssel op Aanbestedingsnieuws:

Nieuw aandrijfmechanisme Hollandse IJsselkering.

Rotterdam plaatst aanbesteding voor reconstructie Hoofdweg fase 2 Zuidplas

Hoogheemraadschap vergeet goede informatie over eenrichtingsverkeer op de Groenendijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *