Den Helder verbouwt stadhuis nu voor €8,8 miljoen – Aanbestedingsnieuws

Den Helder verbouwt stadhuis nu voor €8,8 miljoen

Het college houdt vast aan de eerdere ambitie van de gemeenteraad van Den Helder om de renovatie  van het stadhuis uit te voeren, het bericht zelf dat hiervoor een raadsbesluit nodig is van €8,8 miljoen. Eerder legde het college voor dat voor de uitvoering van het ontwerp minimaal €13,8 miljoen nodig was en om het ook nog duurzaam uit te voeren €17,8 miljoen.

Een opdracht voor de renovatie is ontworpen door het architectenbureau Coare. Het ontwerp- en projectbureau kreeg begin dit jaar van de gemeenteraad een duidelijke opdracht mee: Het vastgestelde programma van eisen dient als basis, eind dit jaar moet de aanbesteding definitief zijn en de renovatie mag niet meer dan € 9,00 miljoen kosten.

Bron: Wikimedia

Naast geld voor de renovatie dient de raad ook geld beschikbaar te stellen voor de sloop van het resterende gedeelte van de Drs. F. Bijlweg 20 én het treffen van passende maatregelen tijdens de verbouwing voor de bewoners van het aangelegen appartementencomplex Zuyderhorn, zo bericht het college. Ook is er geld nodig voor de zogeheten niet-gebouwgebonden kosten. Dit betreft onder andere de inventaris en ICT-voorzieningen om het werkplekconcept met plaats- en tijdonafhankelijk werken mogelijk te maken. Deze kosten worden niet toegerekend tot het krediet van € 9,00 miljoen.

In de doorgeleide stukken worden ook de risico’s benoemd. Het nu gevraagde bedrag is gebaseerd op een kostenraming van Coare. Niet zeker is of de aantrekkende bouwmarkt het ook voor dit bedrag kan en wil realiseren. Er komt nu een tweede aanbesteding voor de daadwerkelijke verbouwing voor negen miljoen. Een eerdere aanbesteding daartoe leverde geen bieders op.

Volgens het college maakt de strakke tijdsplanning “meer zaken ingewikkeld. Om de deadline te halen, moet de aanbesteding bijvoorbeeld nu al starten, dus voordat de raad definitief groen licht geeft. Dat is ongebruikelijk, maar het kan wel door opschortende voorwaarden in de aanbesteding op te nemen.”

Bron: Den Helder, 21 september 2017

Zie eerder:

Commissie Den Helder wil voor 9 miljoen volledige renovatie stadhuis

Den Helder overleeft motie aanbesteden stadhuis

Adviseur stadhuis Den Helder krijgt spreekverbod

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *