BZ en CJIB gunnen order voor IT-personeel met raamovereenkomst aan 6 bedrijven – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

BZ en CJIB gunnen order voor IT-personeel met raamovereenkomst aan 6 bedrijven

Een raamovereenkomst voor ICT-inhuur van het Centraal Justitiëel Incassobureau, het CJIB en het Ministerie van Binnenlandse Zaken is gegund aan 2×6 ondernemers. Volgens adviesbureau Emerce zijn de zes winnende partijen: Between, Harvey Nash, ItaQ, IT Staffing, LINKIT en CIMSOLUTIONS (in combinatie met Verdonck, Klooster & Associates).Het CJIB heeft IT-Staffing geselecteerd als een van de voorkeursleveranciers voor het tijdelijk ter beschikking stellen van ICT professionals, daarnaast: AtosCGI, Ordina, Seven Stars (in combinatie met Brunel en Get There) en Sogeti

De raamovereenkomsten voor IT-professionals leiden tot explosies van vacatures op steeds dezelfde baan, omdat alle partijen bij een raamovereenkomst meerdere kandidaten werven. Dat de prijs na een aanbesteding niet nader kan worden onderhandeld, houdt in dat er voor de uitzendkracht ook over het salaris niet te onderhandelen valt. De geraamde totale van de opdracht bedraagt €32.000.000 en kent een looptijd van vier jaar.

Bron afbeelding: To buy IT or not to buy IT

Naast de raamovereenkomst van het CJIB mogen Trainee Factory en Seven Stars (in combinatie met Brunel en Get There) de zogenaamde detavast-constructies van ICT-professionals voor het CJIB invullen. Bij een detavast-constructie wordt de ICT’er gedurende een bepaalde periode bij het CJIB gedetacheerd en specifiek opgeleid, getraind en begeleid, met als doel dat deze bij goed functioneren na de detacheringsperiode kan instromen in een functie bij het CJIB.

Bij de inhuur van personeel is een aantal nieuwe gunningscriteria toegepast, zo bericht het bij de aanbesteding betrokken adviesbureau E-merce. Die zagen toe op de technische expertise van de inleners. Eén van de nieuwe gunningscriteria, bij zowel de aanbesteding van BZ als CJIB, was de “proeve van bekwaamheid”, waarbij inschrijvers voorbeeld inhuuraanvragen kregen voorgelegd.

Bron: E-Merce/Consulltancy.nl

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *