Den Helder overleeft motie aanbesteden stadhuis – Aanbestedingsnieuws

Den Helder overleeft motie aanbesteden stadhuis

Het college van Den Helder heeft op het laatste nippertje een motie over de aanbesteding voor het renoveren van het stadhuis overleefd. Dat bericht het Noordhollands Dagblad naar aanleiding van een raadsvergadering over extra budget. Terwijl de gemeenteraad €9 miljoen ervoor had gereserveerd, zijn de uitgewerkte voorstellen van het college later voor een renovatie van mínstens €13,8 miljoen.

Zie hierover eerder:

http://www.aanbestedingsnieuws.nl/commissie-den-helder-wil-voor-9-miljoen-volledige-renovatie-stadhuis/

De tandenloze motie eist om ’vanavond conclusies te verbinden’ indien er niet ingestemd werd met de eisen van de oppositie en Stadspartij; een verkapte term voor een motie van wantrouwen. Het college is blijven zitten.  Wethouder Kos ging akkoord met alle punten, behalve het aftreden. Daarop werd de motie ingetrokken.

Er komt een tweede aanbesteding voor de daadwerkelijke verbouwing voor negen miljoen. Een eerdere aanbesteding daartoe leverde geen bieders op.

Bron:  Noordhollands Dagblad, 19 december 2016 http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28875107.ece/College-Den-Helder-blijft-gewoon-zitten

2 thoughts on “Den Helder overleeft motie aanbesteden stadhuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *