“Cannabisbranche wil duurzamer wietteelt” – Aanbestedingsnieuws

“Cannabisbranche wil duurzamer wietteelt”

Er loopt dus een aanbesteding voor cannabisteelt, waarvan wij nooit een afmelding of een gunningsbericht hebben gehoord. Een was er afgebroken, na vragen van leveranciers, een ander loopt kennelijk nog. Maar er verscheen nu wel het persbericht dat de cannabissector ook wil verduurzamen. Zo wordt er volgens het persbericht van Dutch Headshop “enorm ingezet op milieuvriendelijke verpakkingen”. Aanbestedingsnieuws vraagt zich af in hoeverre dit nu is ingegeven door de overheidsaanbestedingen. Zoals we al eerder meldden, stuitte het verzoek om ervaringseisen in de tender onder meer op het mensenrecht jezelf niet te incrimineren voor zover dat een woord is in het Nederlands, het nemo tenetur beginsel.

Wij weten het ook alleen van de rommel op straat maar joints worden dus verkocht in een soort plastic reageerbuis, of in diepvrieszakjes. Dat moet dus veranderen, zo stelt het bericht.

“Denk aan gripzakjes van bioplastic, verpakkingen van wietzaadjes die gemaakt zijn van PLA maïs kunststof, duurzaam geproduceerde accessoires zoals grinders of rolling trays en nog veel meer. De bedrijven richten massaal op duurzame materialen zoals glas of metaal in plaats van plastic. Niet alleen bij huismerkproducten. Ook wanneer het assortiment wordt aangevuld, krijgen milieuvriendelijke producten en verpakkingen de voorkeur.

De cannabisbranche zet blijkbaar ook de eerste stappen naar meer duurzame oplossingen voor duurzaam verzenden, milieuprestaties verbeteren en andere vormen van verduurzaming. Dat doet de Dutch Head Shop, kennelijk een online bedrijf, door retourzendingen te vermijden. Een aantal jaar geleden koos het bedrijf voor een verhuizing naar één van de meest duurzame bedrijventerreinen van Nederland. Met een warmtepomp op het dak, zonne energie en een eigen windmolen werden de eerste stappen gezet naar verduurzaming. Vorig jaar werd het dak van het pand verbeterd en door een samenwerking met de gemeente komt het overgrote deel van het personeel iedere dag met de elektrische fiets in plaats van de auto.

Zie ook:
Het orginele persbericht:
Steeds meer cannabisbedrijven zetten zich in voor verduurzaming branche (persberichten.nl)

Zie eerder:

Foto: www.pexels.com

VWS besteedt levering medicinale wiet aan – Aanbestedingsnieuws

Wiet tender is afgebroken na vragen leveranciers

Utrecht wil meedoen met wiet-inkoopsamenwerking

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *