Amersfoorts Wmo-taxibedrijf Bestax failliet na aanbestedingen – Aanbestedingsnieuws

Amersfoorts Wmo-taxibedrijf Bestax failliet na aanbestedingen

Laatst geupdate op november 8, 2017 door redactie

Het Amersfoortse familiebedrijf, Taxibedrijf Bestax/Besseling is op 1 november failliet verklaard, na dertig jaar. Reden voor het faillissement is verliesgevende opdrachten, als gevolg van aanhoudend aanbesteden. Als curator is aangesteld mr. J.A.A. Boers. In totaal worden 150 werknemers getroffen door het faillissement.

Bestax heeft gereden onder meer voor het leerlingenvervoer in Amersfoort. Die opdracht werd gewonnen door De Vier Gewesten (DVG). OP 31 oktober werd bekend dat de gemeente Utrecht en de gemeente Stigtse Vegt onder het contract uit willen omdat err niet stipt gereden wordt.

Bestax heeft naar eigen zeggen zo goedkoop mogelijk ingeschreven en vermoedt dat de concurrenten onder de kostprijs hebben geboden. Ook is het personeelsbestand door de aanbestedingsopvolger uitgegeten. 75% van de werknemers waren na de aanbesteding overgegaan naar de winnende aanbesteder. Hierdoor blijft langdurig ziek personeel achter bij Bestax.

Het is zeker niet de eerste taxivervoerder die failliet gaat als gevolg van aanbesteden in de taxiwereld. Dat heeft SEO onderzocht. In de taximarkt is volgens de onderzoekers sprake van onder meer een winner’s curse bij aanbestedingen.

Zie eerder:

Opnieuw taxibedrijf failliet na verlies aanbesteding

Aanbesteden leerlingenvervoer Veenendaal benadeelt schuldeisers failliete voorganger

Taxiondernemers Amersfoort vrezen voor leerlingenvervoer na september

Taxi-ondernemer Plug huis kwijt na verliezen aanbesteding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *